Sakarya

Sakarya'dan kısa kısa

16:10 29 Eylül 2017
Sakarya'dan kısa kısa

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, İtfaiye Haftası Etkinlikleri kapsamında Sapanca Kale İlkokulu ve Adapazarı Mefkure İlkokulu'nun minik öğrencilerini ağırladı.

Öğrencilere, itfaiyecilik, yangın ve afet bilinçlendirme hakkında bilgi verildi. Uygulamalı eğitimler renkli görüntülere sahne olurken, öğrenciler arkadaşlarıyla eğlenceli bir gün geçirmenin keyfini çıkardı.

İtfaiye Dairesi Başkanı Ayhan Orhan Arancı yaptığı açıklamada, "İtfaiye Haftası'nda minik öğrencilerle bir aradaydık. Geleceğimiz olan çocuklarımıza yangın ve afet hakkında fayda sağlayacak bilgiler sunduk. Çocuklarımızı ağırlamış olmaktan mutluluk duyuyoruz." ifadelerine yer verdi.

- Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi'nde yeni dönem kayıtları devam ediyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet sunan Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi'nde yeni dönem kayıtları devam ediyor.

Kayıtlara 25 Eylül'den bu yana 340 sanatsever başvuruda bulundu. Merkez yeni dönemde 14 farklı branşta katılımcılara eğitimler sunacak.

Yaygın Eğitim Şube Müdürü Halide Yeliz Kama, yaptığı açıklamada, 5 Ekim Perşembe gününe kadar devam eden kayıtlara tüm sanatseverleri davet etti.

Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi kurs kayıtlarımız sanatseverler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandığını ifade eden Kama, "Yeni dönem eğitimlerimiz için 340 başvuru gerçekleştirildi. Kayıtlarımız 5 Ekim Perşembe gününe kadar devam edecek. Kayıtlar Sakarya Sanat Galerisi’nde şahsen yapılıyor. Sakarya'da sanata gönül vermiş herkesi yeni dönemde kurslarımıza kayıt olmaya davet ediyoruz." açıklamasında bulundu.

- SASKİ'den akaryakıt sızıntısına anında müdahale

Sapanca Mahmudiye Deresi üzerinde yakıt deposu delinen tırdan sızan akaryakıt, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ekiplerinin müdahalesiyle çevreye zarar vermeden bertaraf edildi.

SASKİ'den yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sapanca Mahmudiye Deresi üzerinden geçen tırın yakıt deposunun delindiği ihbarı üzerine ekiplerimiz ivedilikle bölgeye sevk edilmiştir. SASKİ ekipleri tarafından yapılan müdahaleyle Mahmudiye Deresi'ne bariyerler çekilmiş, yakıtın Sapanca Gölü'ne ulaşması engellenmiştir. Vidanjörler vasıtasıyla da akaryakıt bölgeden temizlenmiş ve bertaraf edilmiştir."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.