Sakarya

19 Ekim Muhtarlar Günü

21:05 19 Ekim 2017
19 Ekim Muhtarlar Günü

Kaynarca ve Ferizli ilçelerinde 19 Ekim Muhtarlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kaynarca Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başlayan programda, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Muhtarlar Derneği Kaynarca Şube Başkanı Türkan Öner, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'de muhtarlığın tarihi ve yasal düzenlemeler konusunda bilgi vererek, "Devlet ve vatandaş arasındaki toplum bütünlüğü ve kamu düzeninin yerine getirilmesi konusunda muhtarlar olarak üstümüze düşen görevin bilincindeyiz." dedi.

Türkan Öner ve muhtarlar, daha sonra dernek binasında tebrikleri kabul etti.

- Ferizli

Ferizli Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başlayan programda, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Kusca Mahallesi Muhtarı Fethi Tokaç, 19 Ekim'i "Muhtarlar Günü" olarak kutmadıkları için memnun olduklarını belirterek, "Muhtar arkadaşlarımızla gece-gündüz demeden özverili bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz." diye konuştu.

Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk da her ay muhtarlarla yapılacak olan hizmetleri istişare ettiklerini ifade ederek, "Muhtarlarımız her zaman devlet ile vatandaşlar arasında bir köprüdürler. Özel günleri olan muhtarlar günlerini kutluyorum." şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.