Sakarya

Sakarya'dan kısa kısa

13:45 05 Kasım 2017
Sakarya'dan kısa kısa

Sakarya Büyükşehir Belediyesince 7 yıldır düzenlenen Büyükşehir Akademi'de yeni dönem kayıtları yarın başlıyor.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, yaptığı yazılı açıklamada, 2010'dan beri sosyal bilimler, kültür ve sanat alanlarında çalışma yürüttükleri Büyükşehir Akademi'de, bu yıl 12 farklı branşta derslerin yapılacağını belirtti.

Bu yılki kayıtların yarın başlayacağını bildiren Aktürk, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz dönem olduğu gibi derslerimize başvuruda bulunanlar, mülakatla belirlenecek. Kayıt yaptırmak isteyenler, kurumsal internet sayfamız www.sakarya.bel.tr üzerinden yapabilirler. Derslerin koordinatörü olan hocalarımızın belirli periyotlarda alanında uzman katılımcı konukları olacak. Çok zengin ve dolu bir akademi bizleri bekliyor. 14 Kasım'da sona erecek Büyükşehir Akademi kayıtlarımıza tüm hemşehrilerimiz davetlidir."

- Başkan Toçoğlu, duble yol çalışmasını inceledi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehrin üçüncü girişi olacak 32 Evler-Hızırilyas Arıtma Tesisleri arasında devam eden duble yol çalışmasını inceledi.

Projede gelinen son noktayla ilgili görevlilerden bilgi alan Toçoğlu, yaptığı açıklamada, çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, şunları dile getirdi:

"25 metre genişliğinde, 1 kilometre uzunluğundaki yeni duble yolda kazı, dolgu ve altyapı işlemlerimiz tamamlandı. Asfalt çalışmalarımız başladı. İnşallah önümüzdeki günlerde tamamlayarak hizmete açmayı planlıyoruz. Projeyle 32 Evler yolundaki trafik rahatlayacak. E-5 üzerinden yeni duble yol ile Sakarya Üniversitesine ve şehir merkezine ulaşım sağlanabilecek. Çevre yoluna da bu arter üzerinden ulaşım daha da rahat olacak. Hamdolsun sona yaklaştık. Yeni giriş yolumuz şehrimize, bölgemize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.