Sakarya

Sakarya'da liselere kayıt uygulaması bilgilendirme toplantısı

17:01 13 Kasım 2017
Sakarya'da liselere kayıt uygulaması bilgilendirme toplantısı

Sakarya'da AK Parti ilçe başkanları ve belediye başkanlarına yönelik yeni liselere kayıt uygulaması hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, Ofis Sanat Merkezi'nde (OSM) düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, ortaöğretim kurumlarına kayıt sürecinin yeni düzenlemeyle basit, sade ve anlaşılır hale getirildiğini söyledi.

Her ortaöğretim kurumunun sınav puanıyla öğrenci aldığı modelin kaldırıldığını vurgulayan İsen, "Sınavsız öğrenci alan liselere yerleştirme için her ilde öğrencilere yakınlık odaklı eğitim bölgeleri oluşturulacaktır. Eğitim bölgeleri oluşturulurken bölgenin genel nüfus verileri, ortaokul öğrenci nüfusu, okulların türleri ve konumları dikkate alınacaktır. Eğitim bölgesindeki her ortaokul, eğitimde süreklilik prensibi çerçevesinde türleri itibariyle ortaöğretim kurumlarıyla ilişkilendirilir." diye konuştu.

İsen, veli ve öğrencilerin ortaokula kayıtları esnasında gidebileceği liseyi bileceğini belirterek, şunları söyledi:

"Sınavla öğrenci kabul alan okul sayısı sınırlı ve sınava girmek isteğe bağlı olduğu için öğrenci ve veliler üzerindeki sınav baskısı ve stresi azalacaktır. Tüm öğrencilerin liseye yerleşmek için sınava girdiği modele göre daha eşitlikçi bir uygulamadır. Mahalle liselerinin önemi artacak ve her liseye farklı akademik düzeylerde öğrenci geleceğinden, il veya ilçe düzeyinde bilhassa okul için akademik çeşitlilik sağlanacaktır."

Eğitimin sadece Milli Eğitim Bakanlığı'na bırakılmayacak kadar önemli olduğunu belirten İsen, bu konuda yerel yönetimler, okul aile birlikleri, veliler ve ilgili STK'larla sağlıklı iş birliği gerçekleştirilmesi gerektiğini kaydetti.

İsen, sistemin iyi uygulanması gerektiğini ifade ederek, çocuklar için hep birlikte güzel bir gelecek hazırlayacaklarını dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.