Sakarya

Karasulu kadınlardan resim sergisi

13:00 14 Ocak 2018
Karasulu kadınlardan resim sergisi

Sakarya'nın Karasu İlçesinde Eylül Sanat Evi atölyesine katılan ev kadınları ilk sergilerini açtı.

İlçede yaşayan Zelife Arslan'ının gönüllü olarak açtığı resim kursuna ev hanımları yoğun ilgi gösterdi.

İlçede yaşayan bazı kadınlar bu atölyede bir araya gelerek hobi olarak başladıkları resim kursunda el becerilerini geliştiriyor.

Kursa katılan kadınlar aynı zamanda yaptıklarını tabloları sergi açarak sanatseverlerin hizmetine sunuyor.

Kursun kurucusu ve hocası Zelife Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursa katılanlarla birlikte resim yaparak rahatladıklarını ve huzur bulduklarını söyledi.

Günlük dertlerini, kafalarındaki soruları resim yaparak unuttuklarını dile getiren Arslan, "Resim yaparken burada kursa başlayan arkadaşlarımdan doktora gittiklerini öğrendim. Bazı psikolojik ilaçlar alan kursiyerlerimiz resme başladıktan sonra bu ilaçları bıraktıklarını çok mutlu olduklarını söyledikleri zaman ben de çok mutlu oluyorum." diye konuştu.

Kursiyer Melek Eren severek bu kursa başladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Zelife Arslan benim 30 yıllık hem arkadaşım hem dostum. Resim yapabileceğimi söyledi. Benim aklımın köşesinde bile yoktu yapamam zannediyordum, geldim öğrendim hala daha bir şeyler öğreniyoruz. Güzel şeyler çıkarıyoruz mutlu oluyoruz güzel bir ortamımız var ben buradan Karasulu hanımlara seslenmek istiyorum evde oturmayın gelin kesinlikle resim yapın resim hem terapi stresi atıyor hem güzellikler katıyor hayatımıza hem özgürlüğümüzü veriyor."

Kursiyer Gülhan Yıldırım da, "Daha önce böyle bir resim kursunun olduğunu bilmiyordum arkadaşım vasıtası ile öğrenmiş bulundum ve çok memnun oldum. 6 yıldır geliyorum buraya resim bize terapi gibi oluyor antidepresan kullanmamızı engelliyor çünkü resim yaparken resimlerin o güzelliği, o hoşluğu bizi kendimizden geçiriyor çok memnun oluyoruz."

Hem kendi kendimizi terapi ediyoruz hem de yaptığımız resimleri satarak aile bütçesine katkıda bulunuyoruz. Bunun için hocamız Zelife Arslana çok teşekkür ediyoruz bize bu güzellikleri sağladığı için çok memnunuz." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.