Sakarya

Sakarya İHH’dan "Kış yardımı" çağrısı

10:16 17 Ocak 2018
Sakarya İHH’dan "Kış yardımı" çağrısı

Sakarya İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Derneği, soğuk kış günlerinde özellikle Suriye Doğu Hama, Doğu Guta, İdlib ve dünyanın bir çok mazlum coğrafyasında evsiz ve ihtiyaç sahipleri için acil çağrıda bulundu.

Sakarya İHH Başkanı Sebahattin Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, kış aylarının en çok çocuklar için zor geçtiğini, her yıl binlerce insanın evlerini savaşlar sebebiyle terk etmek zorunda kaldığını belirtti.

Binlerce göçmenin çıktıkları yolculukta hayatlarını kaybettiğini ifade eden Aydın, "Geri kalanlar kışın dondurucu soğuğuyla yüzleşiyor. Kış, mülteci kamplarında soğuk, hastalık ve ölüm anlamı taşıyor. Milyonlarca ihtiyaç sahibinin elbise, bot, battaniye ve gıdaya ihtiyacı var. Hayırsever Sakarya halkının desteğini her zaman olduğu gibi ihtiyaç sahiplerine ulaştırabiliriz. Kış kampanyamıza Neden 'İnsanlığını gör' dedik önce onu açıklayalım isterseniz.

Milyonlarca Suriyeli yıllardır mülteci kamplarında yaşam mücadelesi veriyor. Yemen’de çatışmalar içinde kalan binlerce çocuk gıda ve sağlık ürünlerine ulaşamıyor. Arakan'da ölümden kaçan milyonlarca mülteci Bangladeş'teki kamplarda hayatta kalmaya çalışıyor. Gazze’de ambargo ve abluka altındaki insanlar dünyanın en büyük açık hava hapishanesinde yaşıyor." dedi.

Aydın, dünyanın dört bir yanında yoksulluk, savaş ve doğal afetler sebebiyle milyonlarca insanın kış aylarını zorlu şartlar altında geçirdiğini aktararak şunları kaydetti:

"Sığınacak sıcak bir yuvadan mahrum mülteciler için şartlar daha da zorlaşırken soğuktan dolayı ölümler meydana geliyor. Kış en çok küçücük bedenleri ile yaşama tutunmaya çalışan çocukları zorluyor. Onların geceleri daha sıcak bir yuvada sağlıklı bir şekilde uyumaları için eksiklerini tamamlamaya gayret gösteriyoruz.

Tüm bunlardan dolayı 'İnsanlığı Gör' diyoruz ve hayırsever Sakaryalıların yardımlarını Yeni Cami'deki İHH merkezimize ya da Orhan Cami avlusundaki İHH Bağış Kabul Merkezimize bekliyoruz. Dileyenler banka yoluyla kış yardımı açıklaması yaparak bağışlarını gönül rahatlığıyla yapabilirler."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.