Sakarya

"Ben ateş etmem, ezer geçerim" paylaşımıyla ilgili ifade verdi

13:15 25 Ocak 2018
"Ben ateş etmem, ezer geçerim" paylaşımıyla ilgili ifade verdi

Sakarya'da otomobille ezdiği öne sürülen tilki ve silahla vurulmuş doğanla çekildiği fotoğrafları sosyal medyada "Ben ateş etmem, ezer geçerim" mesajıyla paylaşan genç, ifade verdi.

Alınan bilgiye göre, Akyazı ilçesinde yaşayan Ö.D, aracıyla ezerek parçaladığı iddia edilen tilki ve silahla vurulmuş doğanla çektirdiği fotoğrafı "Ben ateş etmem, ezer geçerim." mesajıyla sosyal medya hesabında paylaştı.

Paylaşımların ardından hayvanseverlerin büyük tepkisini çeken Ö.D, fotoğrafları sosyal medya hesabından kaldırdı.

Konuyla ilgili inceleme kapsamında, Akyazı İlçe Jandarma Komutanlığı'nda Ö.D'nin ifadesi alındı.

İfadesinde suçlamaları kabul etmeyen Ö.D, parçalanmış tilki ve telef olmuş doğanı yoldan geçtiği sırada gördüğünü savunarak, "(Arkadaşım görsün) diye arabamla orada durdum ve fotoğraf çektirdim. Doğanın tüfekle vurulmuş olduğunu gördüm. Eve gittim, bir anlık gafletle sosyal medyada paylaştım. İki saat sonra gelen tepkiler üzerine, hesabımdaki fotoğrafları kaldırdım." beyanında bulundu.

Olayın bu derece büyüyeceğini tahmin etmediğini söyleyen Ö.D, "Pişmanım, normalde avcılıkla ilgim yok. Avcı falan değilim. Görüp fotoğraf çektirdiğim için suçlu duruma düştüm. Bundan sonra hayvanlara karşı daha hassas davranacağım." dedi.

Ö.D, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerince, Ö.D'ye idari para cezası uygulanacağı öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.