Sakarya

9 aylık bebeğin ölümünde korkunç iddia!

08:06 29 Ocak 2018 1 Yorum Var
9 aylık bebeğin ölümünde korkunç iddia!

Sakarya'da 23 Ocak Salı günü akşam saatlerinde yaşamını yitiren 9 aylık Mihrişah'ın ailesi kızlarının ölümünde doktor ihmali olduğunu öne sürerek otopsi yapılmasını istedi. Aile otopsi raporunun sonucunu bekliyor

Sakarya’nın Karasu İlçesi’nde Enes Özkan ile Nursibel Özkan çiftinin hayatı 1 haftada kâbusa döndü. İddiaya göre 20 Ocak’ta ailenin çocukları 5 yaşındaki Miraçhan Burak, 3 yaşındaki Mihrimah ve 9 aylık Mihrişah aniden ateş ve öksürük belirtisi gösterince Karasu Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Ateş düşürücü ve oksijen verilen 3 çocuk bir rahatsızlıkları olmadığı söylenerek taburcu edildi.

Çocuklarını eve getiren aile aynı hafta içerisinde 3 kez daha aynı şikâyetle çocuklarını hastaneye götürdü. Benzer tedaviler uygulanan çocuklar her seferinde eve gönderildi. 9 aylık Mihrişah, 23 Ocak Salı akşamı 4. kez götürüldüğü hastaneden eve gönderildi ancak sabah hayatını kaybetti.

 Doktorun ihmali olduğunu savunan aile, otopsi yapılmasını istedi. Acılı aile şimdi gelecek olan otopsi raporlarını bekliyor. ‘otopsi istedim’ Aşçılık yapan ve gece çalışan 31 yaşındaki Enes Özkan başından geçenleri şöyle anlattı:

“Çocuğumun öldüğünü öğrenince yıkıldım. Savcı hastaneye gelince durumu anlattım ve otopsi yapılmasını istedim. Bebeğimi kollarımla alıp cenaze aracına götürdüm, ardından otopsi merkezine ellerimle tespit ettim. Otopsi için vücudundan parça alındıktan sonra defnettim. Taziyeleri kabul ederken oğlum ve kızım gelip bana sarıldılar. O sırada o kadar çok ateşleri vardı ki hemen her şeyi bırakıp çocuklarımı hastaneye götürdüm. 1 çocuğumu defnettim, diğer 2 çocuğuma da bir şey olacak diye korkarak gittim hastaneye.” Çocuklara yine aynı tedavilerin uygulanıp taburcu edileceklerini anladığını belirten Özkan doktora sabah 1 çocuğunu defnettiğini ve ihmalleri olduğunu söylediğini anlattı:

“Bizi Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk ettiler. Buradaki doktor çok sayıda tahlil istedi, çocuklarımızı karantina altına aldı. Doktorlar bize ‘Domuz gribi olabilir diye şüpheleniyoruz’ dedi”.

'4 KEZ HASTANEYE GİTTİ'

Kızının otopsi raporlarının gelmesinin ardından hukuk yoluna başvuracağını ve ihmalde bulunan herkesten şikâyetçi olacaklarını belirten Özkan, “Bu çocuk bu hastaneye 4 kere götürüldü, 3 kere topluca gitti çocuklarım. Hiçbir tahlil yapılmadan bu çocuklara teşhis koyan o doktorun kesinlikle ihmali olduğunu düşünüyorum. 1 çocuğumu defnettiğim gün 2 çocuğum da yoğun bakıma alındı” dedi.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Adem 6 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim Allahım sana yardım etsin. Sabir versin. Inşaallah diğer 2 melegine birşey olmaz. Sağlıklı hayırlı bir ömürleri olsun.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.