Sakarya

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Salman:

15:41 20 Şubat 2018
AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Salman:

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Fatma Salman, uluslararası bütün istatistiklerde Türkiye'nin uluslararası alandaki gücünü her geçen gün artırdığını söyledi.

AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen "Şehirlerin Ekonomik Beklentileri" toplantısına katılmak üzere Sakarya'ya gelen Salman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyadaki ekonomik gelişmeleri hep beraber izlediklerini söyledi.

Artık dünyadaki ekonomik gelişmelerin siyasi ve sosyal gelişmelerin çok önüne geçtiğine dikkati çeken Salman, "Dünyadaki ekonomik gelişmeyle birlikte ülkeler, gruplar ve iş alanları bazında uluslararası ayrılıklar ve birleşmelerin de olduğunu görmekteyiz. Türkiye, bu süreçte hızlı bir gelişim sürecini ekonomik anlamda gerçekleştirmektedir. Uluslararası bütün istatistiklerde, verilerde Türkiye'nin ekonomik olarak ne kadar hızlı geliştiğini ve bu gelişmenin ne kadar kalıcı, sürdürülebilir olduğunu hep beraber görüyoruz." diye konuştu.

Fatma Salman, "Bu da AK Parti'nin 15 yıldır iktidarda olmasının asıl büyük başarısından birisi. Uluslararası alandaki gücümüzü her geçen gün artırmaktayız. Türkiye, uluslararası kutuplaşmada hissedilebilir ve hızlı gelişmesini, bütün vatandaşlarıyla birlikte yaşamakta." ifadelerini kullandı.

Salman ayrıca, Türkiye'nin yolunun 15 Temmuz hain darbe girişimi gibi türlü engellerle önünün kesilmeye çalışıldığına da dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Osmanlı döneminden itibaren Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu anda birçok tarihi dönemeçleri yaşamışızdır. AK Parti iktidarları, Türkiye tarihinde gerçekten siyasetin tarihe yazılacak çok kritik anlarını hep beraber yaşadık. Ve bu kritik aşamalardan bir tanesi de 15 Temmuz hain darbe teşebbüsüydü. O dönem bizler Türkiye Cumhuriyeti'ni ne kadar çok sevdiğimizi yaşadık. O tarih, aslında Türkiye için şöyle bir dönüm noktasıydı; ülkesini seven ak insanlar, tarih sayfasına 'ak insan' olarak geçtiler, rollerini çok güzel üstlendiler. Vatanına, milletine ve Allah'a karşı çok güzel mertebelere geldiler.

Ama bir de o dönemin karanlık, kara, hain ve ülkesine, milletine düşman olacak insanlar olarak Türkiye Cumhuriyeti tarihine geçecek insanlar oldu. Onları da lanetle, şiddetle kınıyorum. Bir daha inşallah ülkemiz o günleri yaşamayacaktır. Çanakkale ruhu dediğimiz bir ruhumuz var. O ruhu, 15 Temmuz'dan sonra tekrar hissettik. Her zaman hissediyorduk ama o günkü birliktelik, fikir ayrılıkları, siyasi düşünceleri, kimlikleri, milletleri ne olursa olsun, herkesin devletin yanındaki dik duruşu çok önemliydi."

Salman son olarak, AK Parti'nin 15 yıldır iktidarda olmasında en büyük gücü Türk milletinden aldığını da sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.