Sakarya

Basketbolda maçın ardından

22:23 08 Mayıs 2018
Basketbolda maçın ardından

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 29. haftasında konuk ettiği Fenerbahçe Doğuş'a 83-79 mağlup olan Sakarya Büyükşehir Belediyespor'un başantrenörü Selçuk Ernak, "Kimse bizi play-off'a kalmakla yetineceğimizi düşünmesin." dedi.

Ernak, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, galip gelen Fenerbahçe Doğuş takımını tebrik etti.

Avrupa'nın en kuvvetli takımlarından biriyle maçın sonuna kadar mücadele edebilen oyuncularıyla gurur duyduğunu dile getiren Ernak, "Bizim için güzel olan son dönemlerde yaşadığımız büyük sakatlıklardan yavaş yavaş kurtulmaya başlamamız ve daha çok oyuncudan faydalanabilir hale gelmemiz. Bu, ligin son haftasında ve play-off'ta bizim için çok önemli. Umarım önümüzdeki hafta çok daha kuvvetli ve formda bir şekilde oynayabiliriz." diye konuştu.

Avrupa'nın zirvesine oynayan ve bu kupayı kazanmaya çalışan Fenerbahçe Doğuş'a Dörtlü Final'de şans dileyen Ernak, "Umarım onlar da şampiyon olurlar. Türk basketbolunu geçen seneki gibi onurlandırırlar. Bu, hepimizin kavgası. Bütün Avrupa'da mücadele eden kulüplerin kalpten yanındayız." ifadelerini kullandı.

Ernak, dikkatlerini Eskişehir Basket maçı hazırlıklarına vereceklerini belirterek, "Daha sonra play-off'ta rakibimiz kim olacaksa en kuvvetli şekilde karşısına çıkmaya çalışacağız. Kimse bizi play-off'a kalmakla yetineceğimizi düşünmesin." değerlendirmesinde bulundu.


- Obradovic: "Oyuncularımı kutluyorum"


Fenerbahçe Doğuş'un başantrenörü Zeljko Obradovic, güzel atmosferde basketbol oynadıkları için çok mutlu olduğunu söyledi.

Muhteşem atmosferden dolayı hem Sakarya hem de Fenerbahçe taraftarına teşekkür eden Obradovic, son çeyreğe kadar ciddi maç oynadıklarını kaydetti.

Sakarya'nın 40 dakika boyunca oyuna odaklanıp iyi maç çıkardığını vurgulayan Obradovic, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Gerçekten çok iyi bir takım ve nasıl oynaması gerektiğini çok iyi biliyorlar. Oyuncularımı da bir açıdan anlamaya çalışıyorum. Şu anda önlerinde başka hedef varken maçın içerisinde yüzde 100 konsantre olmadan hareket ettikleri süreçler oluyor. Bir noktaya kadar bunu anlayabiliyorum. Yine de bir galibiyet daha aldık. Bütün sezon çıkardıkları müthiş işten dolayı oyuncularımı kutluyorum. Sakarya takımını da çıkardıkları güzel mücadeleden dolayı tebrik ediyorum."





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.