Sakarya

Görme engelli bireylere dikkat çektiler

16:58 12 Mayıs 2018
Görme engelli bireylere dikkat çektiler

Sakarya Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından görme engelli bireyler için farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik gerçekleştirildi.

Halkla İlişkiler Bölümü Başkanı Servet Sezgin ve öğretim görevlisi Serpil Çiğdem koordinatörlüğünde gerçekleştirilen projenin ilk gününde, görme engelli bireylerin sosyal yaşamdaki sorunlarının daha iyi anlaşılabilmesi amacıyla, Sapanca Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan grubun gözleri bağlanarak bir dizi engellerden oluşan parkurları tamamlamaları istendi.

Halkla İlişkiler Bölümü öğrencilerinin Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında "Görüş Açısı" adı altında gerçekleştirdiği projenin ikinci gününde ise Sapanca Sosyal Gelişim Merkezi konferans salonunda program düzenlendi.

Buradaki programda, proje boyunca yapılan çalışmaların slayt gösterimi ve okuluna gitmek için evinden yola çıkan görme engelli bir öğrencinin konu alındığı kısa filmin gösterimi gerçekleştirildi.

Proje Başkanı Fatma Nur Keleş, yaptığı açıklamada, kendileriyle aynı okulda öğrenim gören 4 bedensel ve 2 görme engelli arkadaşları olduğunu belirterek, "Günlük yaşamlarında bu arkadaşlarımızın zaman zaman zorlandıklarını görüyoruz. Tüm zorlukları birlikte aşacağımıza inandığımız için böyle bir proje hazırladık." dedi.

Program sonunda projeye destek veren kurum ve kuruluşlara plaket takdim edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.