Sakarya

Sakarya Büyükşehir Belediyespor play-off'a iyi başlamak istiyor

18:56 18 Mayıs 2018
Sakarya Büyükşehir Belediyespor play-off'a iyi başlamak istiyor

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek finalinde Fenerbahçe Doğuş ile eşleşen Sakarya Büyükşehir Belediyespor'un başantrenörü Selçuk Ernak, bütün imkanlarını zorlayıp güzel bir basketbol seyrettirmeye çalışacaklarını belirterek, "Umarım sezonu geçirdiğimiz gibi bu seriyi de güzel geçiririz." dedi.

Ernak, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, çok güzel bir yıl geçirdiklerini söyledi.

Takımının ligdeki ilk yılında play-off'a kalabilmesi ve Avrupa kupalarında oynama hakkını kazanabilmesinin gurur vesilesi olduğunu belirten Ernak, "Her seferinde söylüyorum, rakip kim olursa olsun, ligin hangi aşaması olursa olsun en üst mücadeleyi gösterebilen bir takımız. Burada da Fenerbahçe Doğuş ile oynadığımız karşılaşmada sonuna kadar maçı sıkıştırabilmiştik. Fenerbahçe Doğuş, Türkiye'nin yanı sıra Avrupa'nın da en güçlü takımlarından biri. THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde onlara başarılar diliyorum. Gerçekten Avrupa şampiyonluğuna oynuyorlar ve hepimiz canıgönülden kupayı tekrar Türkiye'ye getirmelerini isteriz." diye konuştu.

Gelecek hafta başlayacak seride normal standartlarda bir maç oynamalarının Fenerbahçe Doğuş'u yenmek için yeterli olmayacağını vurgulayan Ernak, şunları kaydetti:

"Bütün imkanımızı zorlayıp kendi gücümüzü test edip güzel bir basketbol seyrettirmeye çalışacağız. Umarım sezonu geçirdiğimiz gibi bu seriyi de güzel geçiririz. Yaptığımız işle alakalı başımız dik, gururluyuz ama bunu büyük bir başarı olarak da değerlendirmiyoruz. Bizim geçen yıldan başlayan bir planımız vardı ama bu yıl iyi karakterli insanları bir araya getirdiğimiz için gerek teknik ekip gerekse sahadaki oyuncular olarak planımızı biraz çabuklaştırmış olduk. Biz bir sonraki yıl play-off'u zorlayıp ardından Avrupa kupalarına katılmayı hedefliyorduk ama planımız bir yıl erkene geldi. Aynı izin üstünde yürüyoruz. Her gün bir adım ileriye atmamız lazım. Dün kazandığımız maçla memnun olacak bir ekip değiliz."

Fenerbahçe Doğuş ile Sakarya Büyükşehir Belediyespor arasındaki play-off çeyrek final serisinin ilk maçı, 23 Mayıs Çarşamba günü saat 20.45'te Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda, ikinci müsabakası ise 25 Mayıs Cuma günü saat 18.15'te Sakarya Spor Salonu'nda oynanacak. Serinin üçüncü maça taşınması durumunda ise iki takım, 27 Mayıs Pazar günü Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda karşılaşacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.