Sakarya

Sakarya'dan kısa kısa

16:29 01 Temmuz 2018
Sakarya'dan kısa kısa

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, kent merkezinde ihtiyaç duyulan otoparkın Atatürk İlkokulu'nun bulunduğu araziye inşa edileceğini, arazi karşılığında ise 2 yeni okulun yapılacağını bildirdi.

Toçoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Çark Caddesi bölgesindeki esnafın uzun süredir otopark talebinde bulunduğunu belirtti.

Yaptıkları araştırmalarda Atatürk İlkokulu'nun bulunduğu alana otopark kazandıracaklarını ifade eden Toçoğlu, şunları kaydetti:

"Bununla ilgili olarak Bakanlığımız, Valiliğimiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzle görüşmelerimizi tamamladık. Yıkımı gerçekleştirilen Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi ve askeri lojmanların bulunduğu alana 24 derslikli 2 yeni modern okul inşa edeceğiz. Milli Eğitim ile protokol imzaladık. İlk olarak okullarımızın inşasını tamamlayacak, ardından otopark için çalışmalarımızı başlatacağız. Hedefimiz okullarımızı 2019-2020 öğretim yılına yetiştirmek. Proje hazırlıklarımız tamamlanmak üzere. İnşallah yaz ayının sonuna doğru ihaleye çıkacağız. Okullarımız teknolojik altyapısı gelişmiş, son derece modern bir yapıya sahip olacak. Hayırlı olsun."

- Stadyum ile Kampüs arasına yeni hat

Büyükşehir Belediyesi Yeni Sakaryaspor Stadyumu ile Sakarya Üniversitesi arasında yeni bir hat ile toplu taşıma hizmeti sunmaya başladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, yaptığı yazılı açıklamada, Yeni Sakaryaspor Stadyumu ile Sakarya Üniversitesi arasında yeni bir hat ile toplu taşıma hizmete sunulmaya başlandığını aktardı.

Bölgenin hızla artan nüfusu ve okulların bölgede yoğunlaşması dolayısıyla yeni bir hat ihtiyacının doğduğunu vurgulayan Pistil, "Bu noktadan hareketle 15 numaralı otobüsün hizmet sunmaya başladı. Yeni Sakaryaspor Stadyumu'ndan kalkacak 15 numaralı otobüsümüz Yeni Cami, Demokrasi Meydanı, Milli Egemenlik Caddesi, Donatım, SAÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi güzergahından Serdivan'a ardından da kampüse ulaşımı sağlayacaktır. Hemşehrilerimiz ayrıntılı bilgiye www.sakarya.bel.tr kurumsal internet sayfamızda bulunan SAKUS uygulamasından ulaşılabilirler. Hayırlı olsun." ifalerini kullandı.

- SGM yaz kursları 9 bin 350 öğrenciyle başlıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi (SGM) ve Yaşayarak Öğrenme Macera Park'ta yaz kursu kayıtları tamamlandı.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, yaptığı açıklamada, 18 Haziran Pazartesi başlayan kurs kayıtların 29 Haziran Cuma günü sona erdiğini bildirdi.

Kurslara ilginin yoğun olduğunu belirten Yüce, 7-14 yaş arası öğrencilere eğitim verecek yaz kurslarına 9 bin 350 öğrencinin kayıt yaptırdığını kaydetti.

Yoğun ilgiden dolayı mutlu olduklarını aktaran Yüce, şöyle devam etti:

"Zengin eğitmen kadromuzla yaz kurslarına başlıyoruz. İnşallah öğrencilerimiz bu yaz tatilini de öğrenerek ve eğlenerek geçirecek. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onların başarılı olmasını ve temellerinin sağlam oluşmasını istiyoruz. SGM'lerde vereceğimiz dersler sayesinde miniklerimizin her zaman yanlarında olup onların güzel şeyler başarmalarını sağlayacağız. 9 farklı branşta eğitimlerin gerçekleştirileceği Macera Park'ta yaz dönemi eğitimlerimiz başlıyor. 6 hafta boyunca spor, tırmanış, geleneksel okçuluk, ritim, drama, tasarım, akıl oyunları, becerikli eller, model uçak yapımı ve teshib gibi farklı branşlarda derslerimizi gerçekleştireceğiz. İnşallah çocuklarımız bu yaz dönemini yaşayarak, öğrenerek ve maceranın tadını çıkararak dolu dolu geçirecek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.