Sakarya

Sakarya'dan kısa kısa

18:06 26 Temmuz 2018
Sakarya'dan kısa kısa

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yaşayarak Öğrenme ve Macera Parkı aileler ve çocukları model uçak yapım atölyesinde buluşturdu.

Aileler ve çocukların birlikte işbirliği yaparak hünerlerini sergilediği etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.

Macera Park Sorumlusu Yılmaz Kalk, "Velilerimiz ve çocuklarımızın birlikte kaliteli vakit geçirmeleri için düzenlediğimiz bu etkinlikte, hem velilerimiz hem de çocuklarımız model uçak tasarımı yaptı. İşbirliğinin ve konsantrasyonun ön planda olduğu ve keyifli dakikaların geçtiği aktivitelere kent dışından da katılımcıların yer alması bizler için sevinç kaynağı oldu. Aileler ve çocuklar bu etkinlikte hem eğlendi hem de öğrendi. Atölyemize katılan tüm ailelere teşekkür ederiz." dedi.

- Yeniden yapılandırma sürecinde son 5 gün

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Gelirler Şube Müdürü Elife Bakırtaş, "7143 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun"unca yeniden papılandırma fırsatın yararlanmak isteyen vatandaşlar için başvuru sürecinin bitmesine son 5 gün kaldığını hatırlattı.

Büyükşehir Belediyesine olan birikmiş borçların ödenmesi noktasında başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlarımız başvurularını en geç 31 Temmuz Salı gününe kadar Büyükşehir Belediyesi Gelirler Şube Müdürlüğüne şahsen veya posta aracılığıyla yapabilecekleri gibi belediyenin resmi sitesi üzerinden de gerçekleştirebileceğini ifade eden Bakırtaş, şunları kaydetti:

“Resmi Gazete’de yürürlüğe giren 7143 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin kanun ile vatandaşlarımızın Büyükşehir Belediyesine olan borç ödemelerine taksitlendirme imkanı sunulmuştu. İdari para cezalarının haricindeki tüm borçları kapsayan kanun düzenlemesinden faydalanmak isteyen vatandaşlarımız www.sakarya.bel.tr adresinden geçmiş borç bilgilerine ulaşabilecek. Vatandaşlarımız yapılandırmanın ilk taksitini ise 30 Eylül 2018 tarihi Pazar gününe rastladığından 1 Ekim Pazartesi gününde ödeyecek. 6-9-12-18 aylık taksit imkanlarımız mevcut. Pek çok avantajı içinde barındıran düzenlemede ödeme kolaylığı sağlanması amacıyla taksitler ikişer aylık ödemeler halinde alınacak peşin ödemede bulunmak isteyen vatandaşlarımızın Yİ-ÜFE oranında ayrıca yüzde 90 indirim sağlanacak. Kapsamlı ve oldukça avantajlı düzenlemeden faydalanmak isteyen tüm vatandaşlarımızı 31 Temmuz Salı gününe kadar Gelirler Şube Müdürlüğü'ne başvurmaya davet ediyorum."

- "Arazilerinizi ucuza satmayın" uyarısı

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Hendek'te bulunan 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) dolduğunu ve bir genişlemenin olabileceğine dikkat çekerek bölge halkının arazilerini ucuza satmaması konusunda uyardı.

Püsküllü yazılı açıklamasında, Hendek'teki 2. OSB'nin tamamen dolduğunu vurgulayarak, "Sanayi alanımızın genişlemesi söz konusu. Bu genişleme yaşanırken bizler aynı titizlikle bacasız sanayiden, doğaya ve insan hayatına zararı olmayan sanayi tesislerinin kurulmasından yanayız. Sanayi alanımızın yanında bulunan arazilerin bazı emlakçılar tarafından ucuza kapatılmaya çalışıldığını duyuyoruz. Hiçbir vatandaşımız yerini yok bahasına elden çıkartmasın. Bununla ilgili Kargalıhanba, Puna ve Uzuncaorman bölgelerinde muhtarlarımızla ve vatandaşlarımızla bir araya gelerek bilgilendirme yapacağız." ifadelerine yer verdi.

- Kaynarca'da el sanatları festivali

Kaynarca Belediyesince ilk kez düzenlenen "El Sanatları Festivali"nde kadınlar el emeği ürünlerini sergiledi.

Kaynarca fuar alanında açılan satanlarda 50 kadının ürettiği bez bebekler, süt reçelleri, resim, sepet, süpürge gibi farklı ürünler sergilendi.

Satışlardan elde edilen gelirlerin tamamı kadınlara kalırken festival ile birlikte eşitlikçi bir toplumun gelişmesi amaçlanıyor. Stantları gezen Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel, dört gün sürecek festival ile amaçlarının ilçe ekonomisine katkı sağlamak olduğunu belirtti.

Kadınların ürünlerini festivalde pazarlayıp ev ekonomilerine katkı sağlamadıklarını ifade eden Özel, "İnşallah önümüzdeki yıllarda festivalimizi daha geniş bir kitleye yayacağız. Festivale katılım güzeldi ve bu etkinlikte emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Festivale katılanlara keşkeş tatlısı dağıtıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.