Sakarya

Sakarya'dan kısa kısa

14:27 03 Eylül 2018
Sakarya'dan kısa kısa

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Çözüm Masası Koordinatörü Ömer Kasımoğlu, son altı ayda 12 bin talebi çözüme ulaştırdıklarını belirtti.

Kasımoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, taleplerin 2 bin 740'ının telefon, bin 711'inin internet, 468'inin mobil uygulamalar, 234'ünün mail, 372'sinin yüz yüze ve 541'inin ise diğer farklı iletişim araçlarının kullanılması yolu ile kendilerine ulaştığını belirtti.

İlgili birimlere ulaştırılan taleplerin değerlendirilerek vatandaşlara çözümün iletildiği süreçlerdeki başarı ortalamasında yüzde 97'lik bir oran yakaladıklarını ifade eden Kasımoğlu, Sakarya'da çözümün adresi olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Çözüm Masası'nın vatandaşların zaman kaybını önleyerek yerel yönetimle kaynaştırdığını, daha kolay ve daha iyi hizmet almasını sağlamak amacıyla hizmet verdiğini aktaran Kasımoğlu, şöyle devam etti:

"Vatandaş odaklı bir hizmet anlayışındayız. Birimimiz vatandaş ile belediye arasında köprü vazifesi görüyor. Vatandaşlarımızın istek, şikayet ve görüşlerini değerlendirip ilgili birimlere aktarıyoruz. İş takibi yaparak birimlerden gelen cevapları vatandaşlara en hızlı şekilde ileterek 'Sakarya’da sorun varsa çözüm biziz' demeye devam ediyoruz. 7 gün 24 saat Alo 153 ekiplerimiz vatandaşlarımızın olası sorunlarını çözmek için görev başında. Vatandaşlarımız Alo 153'ü arayarak talep ve şikayetlerini rahatlıkla iletebilir."

- Sakarya'da döviz uyarısı

Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, son günlerde döviz kurundaki oynayışı fırsat bilenlerin, esnaf ve vatandaşın cebindeki paraya göz diktiğini belirtti.

Akdardağan, yaptığı yazılı açıklamada, Ticaret Bakanlığının uyarılarına rağmen fırsatçıların çoğaldığına dikkati çekerek, "Daha önceki beyanlarımızda da belirtmiş, vatandaşımızdan etiketlere dikkat etmelerini, esnaflarımızdan da toptancıların ürün fiyatlarını iyi takip etmelerini istemiştik. Maalesef özellikle son bir aydır Ticaret Bakanlığı ve odamız tarafından yapılan tüm uyarılara rağmen halen bildiğini okuyan fırsatçılar, gizli zamlar ve etiket oyunlarıyla vatandaşımızın cebindeki paraya göz dikmişlerdir." ifadelerini kullandı.

Akdardağan, şunları kaydetti:

"AVM’ler ve bazı zincir marketler birçok ürün gruplarında gramaj düşürerek örtülü zam ve fiyat etiketiyle ambalaj oynaması yapmaktadır. Bu konuda hem esnafımızdan hem vatandaşımızdan çok şikayet almaktayız. Bayram indirimi, sezon sonu indirimi süslemeleriyle insanlarımız yanıltılıyor. Özellikle gıda üzerindeki etiketler sürekli olarak yeniden düzenleniyor. Ürünleri etiketinden, adedinden ya da gramajında oynamaların yapıldığını dikkat ederek anlayabiliriz. Böyle zor günlerde hepimizin tasarruflu olması gerekiyor. Vatandaşlarımız ihtiyaçları kadar ve bütçelerine göre alışveriş yapsın. Bakkal tezgahlarımızda her bütçeye, herkesime hitap eden yerli ürünlerimiz vardır. Karagün dostu olan bakkal esnafları, milletin ve devletin yanındaki duruşundan asla taviz vermeyecektir. Bu günleri hep birlikte aşarak fırsatçılara gereken cevabı vereceğiz."

Bakkal esnafını da uyaran Akdardağan, bakkal esnafının bu zor günlerin fırsatçılarına ve döviz kurundaki oynayışı bahane ederek her gün etiket değiştiren toptancılara karşı dikkatli olmalarını istedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.