Sakarya

"Sakarya, Türkiye’nin büyümesini en reel hisseden illerden biri"

14:52 13 Eylül 2018
"Sakarya, Türkiye’nin büyümesini en reel hisseden illerden biri"

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, üretim arttıkça Türkiye'nin büyüdüğünü belirterek, "Sakarya, Türkiye’nin büyümesini en reel hisseden illerden biri." dedi.

Altuğ, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan ve Teknokent Müdürü Doç. Dr. Şakir Görmüş'ü makamında ağırladı.

SATSO'nun proje bazlı çalışmalarda en önemli paydaşlarından birisinin SAÜ olduğunu vurgulayan Altuğ, "Günümüzde üreten büyüyor ülkemizin de bu dönemde buna ihtiyacı var. Üreten kesim arttıkça büyüme de o derece sağlıklı olur. Daha katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi ülke olarak bizi bir adım ileriye götürecektir. Sakarya, Türkiye’nin büyümesini en reel hisseden illerden biri." ifadelerini kullandı.

Kentin ülke ekonomisi açısından özel bir yere sahip olduğuna işaret eden Altuğ, bu sebeple daha fazla çalışmaları gerektiğine değindi.

Projelerinde SAÜ ile işbirliklerinin artarak devam etmesinden memnuniyet duyduklarını aktaran Altuğ, şöyle konuştu:

"İş dünyası ve üniversite gelişmenin önemli sac ayaklarını oluşturuyor. Hem eğitim anlamında hem de üretim anlamında gelişmeleri takip ederek teknoloji üretirken teknolojiyle birlikte üretmenin önemine hakim olmak gerektiğinin bilincindeyiz. Bu minvalde Sakarya Üniversitesi ile başarılı çalışmalarımızın devam edeceğine inanıyoruz."

Rektör Savaşan da proje bazlı olarak sektörlerin ihtiyacına yönelik çalışmalarla daha sistemli yol alınacağına dile getirerek, yapılan çalışmalardan verimli sonuç almanın emekle doğru orantılı olduğunu kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.