Sakarya

Sakarya'da 2 bin Suriyeli çocuk Türkçe öğreniyor

09:51 24 Ekim 2018
Sakarya'da 2 bin Suriyeli çocuk Türkçe öğreniyor

Sakarya'da yaşayan yaklaşık 2 bin Suriyeli çocuk, "Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonun Desteklenmesi Projesi" kapsamında Türkçe öğreniyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Pictes Proje Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, Pictes Projesi'nin Suriyeli çocukların Türk eğitim sistemine entegrasyonunda, bakanlığın faaliyetlerini desteklemeyi amaçlayan bir proje olduğu belirtildi.

İki yılı aşkın süredir Suriyelilerin en yoğun olduğu 23 ilde devam eden proje kapsamında Sakarya'da 12 ilçede yaklaşık 2 bin Suriyeli çocuğun öğrenim gördüğü aktarılan açıklamada, "Düzenli olarak okul dersleri yanında Türkçe eğitimi almaktadır. Suriyeli çocukların okullaşma oranlarının artırılması, akademik başarılarının yükseltilmesi ve her anlamda sağlıklı bireyler olabilmeleri için çalışmalar yürütülmektedir. Bu projeyle geçici koruma altındaki Suriyeli çocukların Türkiye'deki eğitime erişimine katkı sağlamak, Türk eğitim sistemine entegrasyonundaki çabalarında Milli Eğitim Bakanlığı'na destek vermek hedeflenmektedir." denildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.