Sakarya

Mezun olduğu okulda çocuklara trafik eğitimi verdi

15:56 06 Kasım 2018
Mezun olduğu okulda çocuklara trafik eğitimi verdi

Sakarya'da görev yapan polis memuru Murat Ünal, mezun olduğu okulda çocuklara "Çocuklar İçin Trafik Eğitimi Projesi" kapsamında eğitim verdi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğiyle, 3-17 yaş aralığındaki çocukların trafik kuralları konusunda bilgilendirilmeleri, aile bireylerinin trafik kazalarıyla ilgili farkındalıklarının arttırılması ve bu alanda kamuoyu oluşturulması amacıyla OPET Petrolcülük AŞ sponsorluğunda başlatılan Çocuklar İçin Trafik Eğitimi (Trafik Dedektifleri) Projesi'ne devam ediliyor.

Proje kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Büro personeli polis memuru Murat Ünal, mezun olduğu Şehit Abdullah Ömür İlkokulunda öğrencilere trafik eğitimi verdi.

Temel trafik kurallarını eğlenceli ve eğitici bir yöntemle anlatan Ünal, eğitimin sonunda mezun olduğu okulu ve sınıfını gezdi.

Okul müdürü Ali Ölmez, yaptığı açıklamada, çocukların her gün en az iki saat trafikte vakit geçirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Yetişkinler gibi çocuklar da yaya, sürücü ve yolcu olarak trafikte iç içeler. O yüzden trafik eğitimleri çocuklarımız için büyük önem arz ediyor. Böylesine önemli bir konuyu çocukları eğlendirerek anlatan polis memuru Murat Ünal Bey nezdinde İl Emniyet Müdürümüz Fatih Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve diğer proje paydaşlarına teşekkür ediyoruz. Ayrıca Murat Ünal Bey'in okulumuz mezunlarından olması bizler için ayrı mutluluk vesilesi oldu. Trafik eğitiminin yanı sıra mezunumuz Murat Ünal Bey çocuklarımıza rol model olarak bizlere ayrı gurur verdi."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.