Sakarya

Başkan Zeki Toçoğlu'ndan fabrika ziyareti

16:07 06 Kasım 2018
Başkan Zeki Toçoğlu'ndan fabrika ziyareti

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Aksa Magnet Fabrikası'nı ziyaret etti.

Fabrikanın Yönetim Kurulu Başkanı Salim Çirkin'den çalışmalar hakkında bilgi alan Toçoğlu, çalışanlara kolaylıklar diledi.

Toçoğlu, yaptığı açıklamada, fabrikadan 51 ülkeye yapılan ihracatın kent ve ülke için çok değerli olduğunu belirterek, "Bugün Sakarya, çevreci sanayisiyle çok önemli bir konumda. Hamdolsun ihracat rakamlarımız da memnuniyet verici. Üretimin şehrimizde yapılıp, farklı ülkelere ihraç edilmesi sadece şehrimize değil, ülkemize de önemli ölçüde katkı sağlıyor." ifadelerini kullandı.

Salim Çirkin de teknoloji ihracatının yanı sıra uluslararası alanda da yatırımlar gerçekleştirdiklerini aktararak, "Bir Sakarya firması olarak uluslararası arenada şehrimizi başarıyla temsil ediyoruz. Özellikle Ar-Ge'ye büyük pay ayırıyor, bu alanda yaptığımız yatırımları hiç azaltmıyoruz. Şu an 51 ülkeye ihracat yapıyor, ayrıştırıcı makinelerin satışını yapıyoruz. Fabrikamız bünyesinde 110 kişiye istihdam sağlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.