Sakarya

"Aşağı Sakarya Sulama" projesi çiftçileri rahatlatacak

11:05 08 Kasım 2018
"Aşağı Sakarya Sulama" projesi çiftçileri rahatlatacak

Sakarya'nın Ferizli ilçesinde 60 bin dönüm tarım arazisi üzerine kurulan Aşağı Sakarya Sulama Projesi'nde sona gelindi.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Ferizli Belediyesinin ortak projesi Aşağı Sakarya Sulama Projesi ile ilçedeki sulanabilir tarım alanlarının genişletilmesi ve tarımsal ürünlerde artış amaçlanıyor.

Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin 60 bin dönümlük araziyi sulayacağını söyledi.

Projeyle 5 yıl içerisinde Ferizli ilçesinin her tarafına sulama yapılacağını belirten Soğuk, şöyle konuştu:

"Sulamayla birlikte çiftçilerimizin üretimleri artacak ve senede bir ürün yerine iki üç ürün birden alacaklar. Burada bu projeyle birlikte bütün ovalar sulanmış olacak. Çiftçilerimiz ağustosun sıcağında artık arazisini sulamak için sırtında boru taşımayacak. Ferizli ilçesinin bu verimli toprakları sulama projesiyle birlikte Sakarya’ya ve Türkiye’ye büyük faydalar sağlayacak. Şu oluyor ki 40 yıllık bir sıkıntı ortadan kalmış olacaktır. 60 bin dönüm arazi modern bir şekilde 5 yıl içerisinde sulanacak ve örnek bir proje olacaktır." diye konuştu.

Çiftçi Nurettin Ceber, projenin kendilerini çok rahatlatacağını dile getirdi.

Projenin bölgeye büyük bir ekonomik katkı sağlayacağını belirten Ceber, "Bu projede emeği geçen milletvekillerimize, başkanlarımıza, DSİ yetkililerine teşekkür ediyorum. Bu sulama projesiyle birlikte mahsullerimiz ikiye katlanacak. Bu projeden sonra tarlalarımızdan iki, üç ürün alma imkanımız olacak." ifadesini kullandı.

Diğer çiftçi Fuat Kaymak da projeyle birlikte toprakların verimliliğinin arttıracağını ve kendileri için daha iyi bir gelir kaynağı olacağını bildirdi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.