Sakarya

Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesi

17:18 20 Aralık 2018
Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesi

Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Bayram Bozal, Sakarya'da faaliyet gösteren "Tank Palet Fabrikası"nın özelleştirilmesi kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bozal, sendikanın Sakarya Şubesi'nde düzenlediği basın açıklamasında, mülkiyeti maliye hazinesine ait ve Milli Savunma Bakanlığına (MSB) tahsisli Sakarya'nın Arifiye ilçesi Hanlıköy Mahallesi'nde bulunan 1 milyon 804 bin 131 metrekare yüz ölçümlü taşınmaz ile üzerinde bulunan MSB Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü 1. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü işletimindeki mal ve hizmet üretim birimlerinin, Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca özelleştirme kapsam ve programına alındığını anımsattı.

Sendikayla görüşülmeden alınan bu karara üzüldüklerini belirten Bozal, "Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'a bilgi verdik. Kendisi televizyonda canlı yayındaydı. Sağ olsun, bizim burayla ilgili açıklamasını yaptı, gündeme taşıdı." diye konuştu.

Bozal, 1975 yılında kurulan Tank Palet'in bugünlere gelen bir fabrika olduğuna işaret ederek, "Bu ocakta gerçekten çok iyi yemekler pişiyor. Başında plastik ve palet olarak başlayan fabrika, bugün gelinen noktada obüs yapmış, Leopard T1-T2, M52'nin modernizasyonunu yapıyor, fabrika seviyesi bakımını yapıyor. Bize verildiğinde Altay tankını da yapacak bilgi birikimine sahip bir fabrikamız. Verimlilikte kamuda ilk 3 sırayı alacak bir iş yeri." şeklinde konuştu.

MSB Personel Genel Müdürü ve Fabrikalar Genel Müdürü Yardımcısı ile Tank Palet Fabrikası'nı ziyaret edeceklerini belirten Bozal, işçilere yaptıkları çalışmaları anlatacaklarını, heyetin de bu konuyla alakalı açıklama yapacağını aktardı.

Bozal, "Bizi tatmin edici, arkadaşlarımızı inandırıcı söylemlerde bulunmazlarsa biz fabrikayı terk etmeyeceğiz, çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

- Türk-İş İl Temsilcisinden açıklama

Türk-İş Sakarya İl Temsilcisi Cemal Yaman da yazılı açıklamasında, fabrikanın kamunun en verimli fabrikası olduğunu ifade etti.

Yaman, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bugüne kadar yaptığı üretimler ortadadır. En son Afrin'de kullanılan Fırtına obüsleri ile övündük. Bunun yanı sıra uzak görüş ürünleri, tanklar ve daha birçok savunma sanayi ürününü üreten bir yapıya sahiptir. Bu karardan dönülmesi için tüm Sakarya'da yaşayanları, siyasilerimizi, milletvekillerimizi göreve davet ediyoruz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.