Sakarya

Bakanlık kararı Sakarya'daki arı üreticilerini sevindirdi

09:23 12 Şubat 2019
Bakanlık kararı Sakarya'daki arı üreticilerini sevindirdi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından arı ölümlerine sebep olan tarım ilaçlarının kullanımın yasaklanması, Sakarya'daki arı üreticilerini sevindirdi.

Hendek Gençlik Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Sakarya Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Ör, bakanlığın iki ay önce aldığı karar doğrultusunda yasaklanan zirai ilaçların artık kullanılamayacağını söyledi.

Arı ölümlerine neden olan bu ilaçların yasaklanmasına çok sevindiklerini dile getiren Ör, "Artık arılarımız ölmeyecek. Tabii ki bunun etkisi 3 yıl sürer çünkü bu ilacın etkisi toprakta 3 yıl kalıyor. Bakanlığın vermiş olduğu bu karar, arıcılar için çok güzel karar oldu. Korkarak arıcılık yapıyorduk ama bu karardan sonra daha iyi şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Arı üreticilerinden Recep Ali Aydın da karardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, son zamanlarda orman alanlarında yapılan uygulamaların kaliteli bal üretimini arttırdığını kaydetti.

Zirai ilaçlamadan dolayı arıların oldukça ziyan olduğunu, yasağın ardından arı ölümlerinin azaldığını gördüklerini ifade eden Tuncay Yener ise bundan sonraki çalışmalardan daha iyi sonuç alınacağını düşündüklerini bildirdi.

Toplantıya kentte bal üretimi yapan arı üreticileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.