Sakarya

11 yaşındaki Hatice, su satarak ailesini geçindiriyor

08:24 12 Şubat 2020 13 Yorum Var
11 yaşındaki Hatice, su satarak ailesini geçindiriyor

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde, 4 yıl önce Suriye'deki savaştan kaçıp ailesiyle birlikte Türkiye'ye gelen Hatice Hamud (11), kardeşleriyle birlikte su satarak ailesinin geçimine yardımcı oluyor.

Suriyeli Hatice Hamut, savaş nedeniyle 4 yıl önce eşini geride bırakıp 9 çocuğuyla birlikte ülkesinden kaçarak Akyazı'ya yerleşti. Ailenin çocuklarından Hatice Hamud, geçim sıkıntısı nedeniyle kardeşleriyle birlikte su satarak katkı sağlamaya çalışıyor. Hatice, insanların kendisine destek olduğunu belirterek, "Su almasalar bile para veriyorlar. Kur'an kursuna gidiyorum. İmam hatipe gitmek istiyorum. Şu an dışardayım, sadece ayaklarım üşüyor. Sattığım su paralarıyla önce kardeşlerime sonra da kendime çorap alacağım." dedi.

Anne Buseyne Ramazan ise eşinin Suriye'de kaldığını belirterek, "4 yıl önce savaştan kaçarak önce Adana'ya geldik. 9 çocuğumla ev bulmak zor olduğundan Malatya'ya geçtik, aynı sorunu orada da yaşadık. Oradan İstanbul'a gittik. Ev kiraları yüksek olduğundan Akyazı'ya geldik. Burada zor şartlar altında çocuklarımla mücadele veriyoruz. Ev kirasını ödeyemiyoruz. Eşim sağ mı ölümü hiçbir şekilde haber alamıyoruz. Çocuklarım geçinmek için su satıyorlar. Gece sokakta başlarına bir şey gelmesinden korkuyorum. Bende iş bulup çalışmak istiyorum." diye konuştu. 

YORUMLAR

13 Yorum Var
  • naz 4 yıl önce Şikayet Et
    senide vururlar bir gün eyy acı
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Erdall 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcıları olsun. İnşaallah..
    Cevapla
  • izmir 4 yıl önce Şikayet Et
    devlet suriyeli ailelere 1000 tl yardım veriyor.gıda desteğide sağlanıyor.ancak bu para yeterli olmayınca mecburen çalışıyorlar bizde çalışıyoruz. 2 kişinin işini yapıp tek maaş alıyoruız çalışmak güzel şey sadece dilenmekle olmaz
    Cevapla
  • Bozoklu Turan 4 yıl önce Şikayet Et
    Yalancı İzmirli münafık....!!!!! Suriyeli komşum vardı şimdi daha ucuz bir eve taşındı ama hala görüşürüz...Devletin 1000 TL yardım verdiği falan ÇOK ADİCE BİR YALAN ŞÜPHESİZ TAM BİR MÜNAFIK AĞZI...! Hepsi bir şekilde çalışıp geçinmeye çalışan insanlar... Komşum olan genç galiba radyoloji teknisyeni zımparacılık yapıyor. İZMİRLİ MÜNAFIK , BÜYÜK MAHKEMEDE BU YALANLARIN HESABI SORULACAK , UNUTTUYSAN HATIRLATIRIM...!
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    bu aileye nasıl ulasabilirim
    Cevapla
  • e.dinibütünoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    allah yardımcınız olsun sakın yılma geleceğin yaşadıklarında gizli inşaallah sende bu sınavı vereceksin .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.