G.Saray'ın rakibi Dortmund'da zor günler

Çarşamba günü G.Saray ile karşılaşacak olan Borussia Dortmund son beş maçından dördünü kaybederken, son yılların en krizli dönemini yaşıyor.

G.Saray'ın rakibi Dortmund'da zor günler
G.Saray'ın rakibi Dortmund'da zor günler
GİRİŞ 20.10.2014 19:35 GÜNCELLEME 20.10.2014 19:35

Jürgen Klopp'un çalıştırdığı son yedi sezonda Bayern Münih'e kafa tutan ve şampiyonluklar kazanan Dortmund, ligin sekizinci haftası sonunda ancak 7 puan toplayabildi.

Sezona bir çok sakatla başlayan Dortmund 2-1 kaybettiği son Köln maçında iyileşen İlkay, Reus ve Mkhitaryan'a yer verdi. Gerçek formlarından çok uzak olan bu futbolcular da takıma katkı yapamadı.

Sakatların yanı sıra Dünya Kupası'nda Almanya'nın kadrosunda yer alan futbolcular da eski formlarına ulaşamadı. Diğer takımlardaki birçok dünya şampiyonu futbolcu gibi kaleci Weidenfeller, Hummels, Grosskreutz, Durm geçen sezonki formlarını aratıyor.

Menajer Michael Zorc, çok zor günler geçirdiklerini, sahada kişisel hataları önlemek zorunda olduklarını söyledi. Zorc tek tesellilerinin, İlkay'ın son maçta 90 dakika sahada kalması ve takımın Şampiyonlar Ligi'nde ayrı bir hüviyete bürünmesi olduğunu belirtti. Dortmund 8 lig maçında 14 gol yedi.

Son iki yılda önce Götze, sonra da gol kralı Lewandowski'yi Bayern Münih'e kaptıran Dortmund, krizi aşmaya çalışırken Reus'u da takımda tutma telaşında. Reus, 2017 yılına Kadar mukavelesi olmasına rağmen, anlaşmasındaki bir madde nedeniyle sezon sonunda 25 milyon Euro karşılığı Transfer olabilecek. Bayern Münih'in bu futbolcuya da talip olduğu biliniyor.

KAYNAK: DHA