Samsun

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Çelebi:

14:47 28 Ağustos 2015
Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Çelebi:

"2002 sonrası engelliler adına ciddi bir çığır açıldı, ciddi yasalar çıkarıldı. Artık engellilerde 'ne verirsen yaparım değil, aldığım eğitimden hizmet yapmak isterim' ifadesi oluşmuştur"

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, 2002 yılı sonrası engelliler adına ciddi bir çığır açıldığını, ciddi yasaların çıkarıldığını belirtti.

Çelebi, Türkiye Ortopedik Engelliler Federasyonu tarafından, Türkiye genelindeki 52 üye derneğin temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen Bölge Başkanlar Kurulu toplantısına katılmak üzere geldiği Samsun'da, beraberindeki heyetle Vali İbrahim Şahin'i makamında ziyaret etti.

Vali Şahin, burada yaptığı konuşmada, bu tarz toplantıların Samsun'da düzenlenmesi için her zaman kapılarının açık olduğunu söyledi.

Toplantıya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Şahin, "Tekrar bu güzel şehre hoş geldiniz. Tüm çalışmalarınızda aldığınız kararların pratik hayata uygulanması temennisinde bulunmak istiyorum. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum" diye konuştu.

Toplantının düzenlenmesi için Samsun'un ev sahipliği yapmasının oldukça gurur verici olduğuna değinen Çelebi ise engellilerin sorununun evrensel bir olgu olduğunu aktardı. 

Engelliliğin, bütün toplumların sorunu olduğu gibi artık toplumların sorunlarının da engellilerin problemleri olduğunu ifade eden Çelebi, şunları kaydetti:

"Bunu her zaman söyledik ve söylemeye devam edeceğiz. Niçin? Devletin yönetim biçimi ne ayak iledir ne elledir. Devletler akıl ile yönetilir. Bu nedenle 2002 öncesi yola çıktığımız zaman 'efendim çocuğuma şöyle bir iş bulun ne olursa olsun yaparım' yöntemi ortadan kaldırılmıştır. 2002 sonrası engelliler adına ciddi bir çığır açıldı, ciddi yasalar çıkarıldı. Artık engellilerde 'ne verirsen yaparım değil, aldığım eğitimden hizmet yapmak isterim' ifadesi oluşmuştur."

Türkiye Ortopedik Engelliler Federasyonu Başkanı Cemal Merdan ise Samsun'un güzel bir şehir olduğuna değinerek, tüm dernek başkanları adına Vali Şahin'e teşekkür etti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi'nde misafir edildiklerini anımsatan Merdan, "15 farklı ilden gelen arkadaşlarımızla valiliğimizin ve belediyemizin katkılarıyla Türkiye'nin örnek mekanında bir araya geldik. Türkiye'de bugüne kadar engellilere yönelik kazanımları ve bundan sonra yapmayı planladığımız projeleri görüşeceğiz. Ülkemize daha fazla nasıl katkı verebiliriz bunu değerlendireceğiz" diye konuştu.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi de Samsun'a gelmekten büyük keyif aldığını söyledi.

Konuşmaların ardından Çelebi, Çiftçi ve Merdan, Vali Şahin'e tekerlekli sandalye şeklinde plaket takdim etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.