Samsun

Genç girişimcilere seminer

11:45 31 Ağustos 2015
Genç girişimcilere seminer

Havza Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliği ile açılan uygulamalı girişimcilik kursuna katılanlara yönelik seminer düzenlendi.

Havza Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen seminerde TSO Başkanı Erkan Acar, KOSGEB tarafından düzenlenen 3. KOBİ ve Girişimcilik Yarışması'nda birinci olan firmanın sahiplerinden Şuayip Temel genç girişimcilere tavsiyelerde bulundu. KOSGEB Uzmanı Fatih Havuz ise KOSGEB hibeleri ve yaralanma yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Acar, 2 ayrı grup halinde 50 kişinin girişimcilik eğitimi aldığını ve bu kursun Havza'da ikinci kez açıldığını belirterek, “Havza'nın ekonomisine katkıda bulunacak, yeni işletme kurmak isteyenlere yardımcı olacak olan bu eğitim sonrası, biz yine girişimcilerin yanında olacağız. Girişimci insan cesur olmalı ve bazı riskleri göze almalı. Tabi bu riskleri iyi analiz etmeli ve olası gelişmelere hazırlıklı olmalı" dedi.

KOSGEB tarafından düzenlenen 3. KOBİ ve Girişimcilik Yarışması'nda birinci olan firmanın sahiplerinden Şuayip Temel ise girişimci insanın aynı zamanda araştırma ve geliştirmeye önem vermesi gerektiğini belirterek; "Bizim kazandığımız başarı tesadüf değil. Ciddi şekilde araştırma, geliştirme çalışmaları yapmaktayız. Eğer yaptığınız işte yenilikçi ve araştırmacı olmazsanız piyasada tutunamazsınız. Girişimci insan aynı zamanda araştırmacı insandır" dedi.

KOSGEB Uzmanı Fatih Havuz ise KOSGEB hibeleri, yararlanma yöntemleri ve şartları, girişimcilik gibi konular hakkında katılımcılara bilgi verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.