Samsun

Salıpazarı'nda DSİ çalışmaları

18:12 02 Eylül 2015
Salıpazarı'nda DSİ çalışmaları

 DSİ 7. Bölge Müdürü Ahmet Kanık ve Müdür Yardımcısı Celal Tokalak, Salıpazarı ilçesinde başlanan projeleri Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül ile birlikte yerinde inceledi.

Kanık ve beraberindekiler önce sel ve taşkınlara yönelik alınan önlemlerde Yeşil Deresi, Kayaköprü Deresi genişletme çalışmaları, tamamlanan Yavaşbey Göne Mahallesi'nde tamamlanan taşkın önleme seti ve Dikencik Mahallesi'nde başlanan taşkın önleme setlerini inceledi.

Bölge Müdürlüğü olarak Salıpazarı ilçesi sınırlarında sel ve taşkınların ilçeye zararını önlemek amacı ile genişletme çalışmalarını başlattıklarını belirten Kanık, "Genişlemenin faydasını Terme ilçemiz de görecektir. Genişlemeler bittikten sonra taşkın önleme kapanları yapılacak. Hasar gören eski köprülerimizi yeniden inşa edeceğiz. Yavaşbey Göne Mahallesi'nde sel ve taşkınlarda meydana gelen yol hasarında yaklaşık 500 metre taşkın önleme setinin bitmesi, mahalle halkının korkusunun bittiğini görmek bizleri memnun etti" dedi.

Belediye Başkanı Halil Akgül, "İlçemizi aşırı yağış neticesinde meydana gelecek tabii felaketlerden korumak maksadı ile yoğun girişimlerde bulunarak başlanmasına vesile olduğumuz projeleri, büyük bir şevk ile takip eden Bölge Müdürümüz Sayın Ahmet Kanık beye ilgisinden dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunarım" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.