Samsun

Yakınlarından yedi şehit veren Nilüfer Nine'nin terör tepkisi

12:50 16 Eylül 2015
Yakınlarından yedi şehit veren Nilüfer Nine'nin terör tepkisi

Samsun'un Kavak ilçesinde yaşayan 78 yaşındaki Nilüfer Asan, 7 yakınını şehit verdiğini belirterek, terör olaylarına tepki gösterdi.

Yenicami Mahallesi'nde yaşayan Nilüfer Nine, Balkan ve İstiklal Savaşı sırasında baba tarafından 3, anne tarafından da 4 olmak üzere 7 yakınının şehit olduğu ifade etti.

Dedesi Kurtuluş Savaşı'nda şehit olduğunda babasının 9 günlük olduğunu dile getiren Asar, "Her şehit haberi duyduğunda ağlamaktan, şehitlere dua, PKK'ya lanet okumaktan başka yapacak bir şeyim yok. Askerlerimiz, polislerimiz şehit ediliyor" dedi.

"Askeri, polisi şehit edenler azap çekmeye gidiyor. Allah herkese şehit olmayı nasip eylemez. Şehitlerimiz doğrudan cennete gidiyor" diyen Asar, evinin yanındaki bahçesinde Türk bayrağının asılı olduğunu kaydetti.

Nilüfer Asar'ın kızı Kavak Belediye Başkan Yardımcısı Hanife Asar ise annesinin kendisi ile yaşadığını anlatarak, "Ailemizden 7 şehit verdik. Annem her şehit haberi duyduğunda sürekli ağlıyor. Zaten görme bozukluğu olan gözleri kör olacak diye korkuyorum. Şehitler için namaz kılıp secdeye kapana kapana dua ediyor" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.