Samsun

Samsun'da bedensel engellilere akülü tekerlekli sandalye

17:54 18 Eylül 2015
Samsun'da bedensel engellilere akülü tekerlekli sandalye

Hollanda'da yaşayan Samsunlular tarafından alınan akülü tekerlekli sandalyeler sahiplerine teslim edildi

Samsun'da ihtiyaç sahibi bedensel engellilere akülü tekerlekli sandalye dağıtıldı.

 Hollanda'da yaşayan Samsunlular tarafından kurulan "Hollanda Samsunlular Derneği" (HOLSAMDER) tarafından alınan 40 akülü tekerlekli sandalyenin dağıtımı nedeniyle Samsun Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası'nda tören düzenlendi.

HOLSAMDER Başkanı Cengiz Yılmaz, engelli vatandaşlara çifte bayram yaşatmak istediklerini belirterek, kendilerinin de bu sevince ortak olduklarını söyledi. 

Yaptıkları yardımları çok fazla gündeme getirmek istemediklerini ifade eden Yılmaz, "Yüzde 11'i engelli olan bir toplumun bireyleri olarak hemşehrilerimize üç sene içinde yaklaşık 100 engelli aracı verebilmişiz. Vazifemizi eksik ama doğru yaptığımızı düşünüyoruz. Güzel Samsun'umuzu il dışında temsil eden bir dernek olarak daha fazlasını yapabilmeyi gerçekten çok isterdik" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı ise engelli bireylerin toplumsal hayatta ihtiyaç duydukları araç ve gerecin temini için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini kaydetti. 

Yapılan çalışmalarda gönüllü kuruluşların katkılarının yadsınamayacağını dile getiren Balcı, "Umarım engellilerimizin hayatlarında akülü araçlarını aldıktan sonra bir nebze olsun değişiklik, mutluluk olur. Zaten akülü sandalye dağıtımının bugüne denk gelmesi büyük önem arz ediyor. Bayram öncesinde kendilerine dağıtılacak sandalyelerin bayram süresince ve daha sonra hayatlarını kolaylaştırıcı yönde mutluluk getirmesini, toplumsal hayata daha fazla katılım ve katkı sağlamalarını gönülden diliyorum" ifadesini kullandı.

Daha sonra dernek tarafından temin edilen tekerlekli sandalyelerin 28'i sahiplerine teslim edildi. Diğer tekerlekli sandalyelerin ise sahiplerine ulaştırılacağı bildirildi.

-Baba ve oğulun akülü tekerlekli sandalye sevinci 

Törende birer akülü tekerlekli sandalye verilen 61 yaşındaki Fahri Anıl ile 21 yaşındaki oğlu Ali Anıl da büyük mutluluk yaşadı. 

15 yıl önce tren kazasında sol kolu ile sol bacağını kaybeden Fahri Anıl, "Eski bir tekerlekli sandalye kullanıyordum. Şimdi bana ve bedensel engelli oğluma akülü araç verildi, çok mutluyuz" dedi.

Ali Anıl da doğuştan bedensel engelli olduğunu belirterek, "Kurban Bayramı öncesi babamla akülü araca kavuşmanın heyecanını yaşıyorum. Bize çifte bayramı yaşatan herkese çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.