Samsun

Terör olayları ve seçim, fuarları olumsuz etkiledi

12:58 19 Eylül 2015
Terör olayları ve seçim, fuarları olumsuz etkiledi

FATMA KALAY - Türkiye'de son dönemde yaşanan terör olayları ve seçim süreci, bir çok sektörde olduğu gibi fuarcılığı da olumsuz etkiledi.

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son dönemde yaşanan olayların tüm dinamikleri olduğu gibi fuarcılık sektörünü de olumsuz etkilediğini söyledi.

Terör olayları ve seçimler nedeniyle belirsizlik yaşandığını dile getiren Ersözlü, şöyle konuştu:

"Samsun Tarım Fuarımız ziyarete açıldı. Yurt içinden, yurt dışından katılımlar oldu. Ortadoğu ve Balkanlar'dan gelenler var ama bazı ülkelerden gelecek katılımcılardan iptaller aldık. Mesela İran'dan bir heyetimiz vardı, iki otobüs geleceklerdi. Son anda vazgeçtiler. Ortadoğu'dan gelen heyetler vardı, onlar da gelmedi. Tabi bunlar hoş değil. Yurt dışından gelecek iş adamlarıyla bağlantı kurup ihracat yapılmak isteniyor. Gürcistan, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Balkan ülkelerinden gelen heyetlerimiz var. İnşallah onlarla iyi sonuçlar elde ederiz."

- "Belirsizlik 2016 yılına da yansırsa hedeflerde revizyona gidilebilir"

Ersözlü, eylül başından itibaren bazı organizasyonlarda iptallerin söz konusu olmaya başladığını ifade etti.

Fuarcılık sektörünün ekonominin aynası olduğuna işaret eden eden Ersözlü, "Ekonomi nezle olursa fuarcılık ağır grip oluyor. O yüzden tüm çarkların dönmesi lazım. Fuarcılık sektörünün daha iyi hale gelmesi için ekonomik çarkların hepsinin çok iyi çalışması lazım. O dişlilerden biri kırıldı mı, fuarcılık bundan çok çabuk etkilenir" dedi.

Ersözlü, sadece fuarcılıkta değil birçok sektörde sıkıntılar yaşandığına değinerek, şöyle devam etti:

"Eğer bu belirsizlik 2016 yılına da yansırsa hedeflerde revizyona gidilebilir ama şu anda TÜYAP grubu olarak ziyaretçi ve katılımcı sayısı bakımından belirlediğimiz hedeflerin üstünde gidiyoruz. Yaklaşık 4 milyonun üzerinde ziyaretçiyle yılı kapatacağız ancak yılın son çeyreğinde TÜYAP grubu olarak yapacağımız İstanbul, Bursa, Konya, Samsun fuarlarında ziyaretçi girişlerinde ne gibi sonuçlar alacağız, bir zafiyet görecek miyiz, bilmiyorum. Bu sıkıntılar, ekonomik olarak 2016'da da devam ederse sadece fuarcılık değil, ekonominin tüm dinamikleri etkilenir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.