Samsun

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

17:14 10 Ekim 2015
Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Samsun'da, çeşitli sendika ve sivil toplum kuruluşları saldırıyı kınadı

Samsun'da çeşitli sendika ve sivil toplum kuruluşları, Ankara'daki terör saldırısına tepki gösterdi.

İstiklal Caddesi'nde SES, KESK, TMMOB ve DİSK üyeleri, Ankara'daki terör saldırısını kınayan sloganlar attı. 

SES Samsun Şube Başkanı Süleyman Bal, grup adına yaptığı açıklamada, Türkiye'nin sorumluluk sahibi öğretmen, doktor, işçi, mühendis ve hemşirelerinin, halklar arasında yaratılmak istenen düşmanlığa "Hayır" demek için Ankara'daki mitinge gittiğini söyledi. 

Saldırıda 86 kişinin öldüğünü, 186 kişinin yaralandığını belirten Bal, "Barış ve demokrasi talebiyle 'Savaşa karşı inadına barış' diyen arkadaşlarımızın ölümünden ve yaralanmalarından sorumlu katiller sürüsünün gerçekleştirdiği saldırıyı kınıyor, yaşamlarını yitirenlerin yakınlarına sabır ve metanet, yaralı arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Kaos politikacıları şunu çok iyi bilmelidirler ki gündemimiz her daim savaş değil, barış olacaktır" dedi.

Öte yandan, grup arasında bulunan CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek'in saldırıyı kınadığı sırada çevredeki başka bir grup tarafından sözlü sataşmada bulunulması üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

- CHP Samsun İl Başkanlığından kınama

CHP Samsun Milletvekili Zeybek ve CHP'li İl Başkanı Dinçer Soylu, il başkanlığında yaptıkları basın açıklamasında saldırıyı kınadı. 

Saldırı nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını dile getiren Zeybek, "Olaydan derin üzüntü duyan halkımızın şu andaki duygularını anlıyorum. Ama olay sonrası 'kıs kıs' gülenleri ve bu olayın yapılmasında emek sarf edenleri, bu olayın olmasından dolayı 'iyi oldu' diyenleri nefretle kınıyorum" ifadelerini kullandı. 

Soylu da ülkede yüzlerce yıldır bir arada, barış içerisinde yaşayan insanların arasındaki kardeşliği hedef alan bu tür hain saldırıların asla hedefine ulaşamayacağını vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.