Samsun

İŞKUR Bafra’da 619 kişiyi iş sahibi yapacak

16:43 23 Ekim 2015
İŞKUR Bafra’da 619 kişiyi iş sahibi yapacak

 İŞKUR Bafra Hizmet Merkezi, 619 kişinin 6 aylığına Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında kamu kurumlarında istihdam edileceğini bildirildi. 

İŞKUR Bafra Hizmet Merkezi Müdürü Yakup Ergenlik, merkezlerine bağlı Bafra, 19 Mayıs, Alaçam ve Yakakent ilçelerinde düzenlenecek ve 6 ay sürecek TYP ile 619 kişiye istihdam sağlanmış olacağını söyledi.

Ergenlik, "Bu program 02 Kasım 2015 - 29 Nisan 2016 tarihleri arasında devam edecek Daha önce 271 kişiyi bu kurumlar bünyesinde işe başlatmıştık. İlaveten gelen 619 kişilik program ile Hizmet Merkezimize bağlı olan ilçelerimizin çevre düzenlemeleri ve okullarımızın temizliği ile ilgili sorunlarda son bulmuş olacak. Alınan kişiler tamamen beden işçisi olarak alınacaktır. Başvurulardan sonra katılımcılar mülakat yöntemi ile seçilecektir. Katılımcının TYP’nin uygulanacağı yere en yakın bölgeden seçilmesi esastır” dedi.

Başvuranların içerisinde öncelikle, kadınlar, eşi çalışmayanlar, eşi engelli olan veya bakıma muhtaç olanlar, eşi tutuklu olanlar, eşinden boşanmış veya dul olanların, 35 yaş üstü bireyler, uzun süre işsiz kalanlar, emeklilik süresi için prim süresi az olanlar, engelliler, eski hükümlüler, Terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananlara öncelik sağlanacağı bildirildi.

Son başvuru tarihinin 25 Ekim 2015 Pazar günü olduğu, başvuru süresi sona erdikten sonra yeni başvuru alınamayacağı kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.