Samsun

Vali Şahin ve Başkan Yılmaz, kuş cennetinde incelemelerde bulundu

15:59 26 Kasım 2015
Vali Şahin ve Başkan Yılmaz, kuş cennetinde incelemelerde bulundu

 Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde incelemelerde bulundu.

Vali Şahin, burada yaptığı açıklamada, kuş cennetinde geçtiğimiz günlerde sazlık alanda çıkan yangınla ilgili bölgeleri yakından gördüklerini, insanların "avcılık yapacağız" diye belli bir yeri ateşe vermesinin ve hayvanları diri diri yakmasının cinayetten farklı bir şey olmadığını anlattı.

Kendisinin en çok üzen olayın elektrik ile balık avlanması olduğunu vurgulayan Şahin, bu şekilde canlıları öldürmenin kabul edilemeyeceğini, kuş cennetine herkesin sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Kuş cennetinin girişlerinde jandarmanın 24 saat görev yapabilmesi amacıyla mekanlar oluşturulduğunu dile getiren Şahin, bundan böyle bu noktalardan herkesin giremeyeceğini, sadece avcılık ruhsatı bulunanların gireceğini kaydetti.

Başkan Yılmaz da sadece doğa ve hayvanseverlerin değil, insan olan hiç kimsenin bu durumu kabul etmeyeceğini belirtti.

Balıkçıların göl kenarına attıkları ağlarla kara tarafından sazlık alanda yangın çıkararak avlamayı hedeflediklerini, hayvanların da yangından kaçarak ağa takıldıklarını anlatan Yılmaz, "Hiçbir avlanma yasasının yaban hayatını böyle hunharca, canını kurtarmak için kaçarken başka bir tuzağa düşürmeyi kabul etmemesi lazım. Bu trajediyi yaşamaktan dolayı rahatsızız" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.