Samsun

Samsun'daki cinayet davasında karar

18:46 26 Kasım 2015
Samsun'daki cinayet davasında karar

İlkadım ilçesinde "köpeğin havlaması" nedeniyle komşular arasında çıkan bıçaklı kavgada bir kişinin ölümüne neden olduğu iddia edilen sanığa 8 yıl hapis cezası verildi

Samsun'un İlkadım ilçesinde, "köpeğin havlaması" nedeniyle komşular arasında çıkan bıçaklı kavgada bir kişinin ölümüyle ilgili görülen davada karar çıktı.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Mehmet Meydan'ın ölümüne neden oldukları iddiasıyla tutuklu yargılanan S.İ. ile tutuksuz yargılanan Ümit İ. ve Ali İ'nin yanı sıra avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan sanıklardan S.İ, babası bıçaklanınca karşıdaki insanı durdurmak için hareket ettiğini söyleyerek, "Öldürme kastım yoktu. Olaydan dolayı pişmanım. Olayın şoku ile böyle bir eylem yaptım" dedi.

Diğer sanıklar Ümit İ. ve Ali İ. ise olaydan duydukları pişmanlığı dile getirerek, takdiri mahkemeye bıraktıklarını ifade ettiler.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, sanıklardan S.İ'yi 8 yıl hapis cezasına çarptırırken, diğer sanıkların ise beraatine karar verdi.

Samsun'un İlkadım ilçesinde, 31 Mayıs 2014'te evinin çatısında köpek besleyen Mehmet Meydan ile köpeğin havlamasından rahatsız olan komşusu Ümit İ. arasında tartışma çıkmış, Ümit İ'nin babası Ali İ. ile oğlu S.İ'nin de (16) karıştığı kavgada bıçaklanan Meydan yaşamını yitirmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.