Samsun

Samsun'da "Tecrübe Konuşuyor" projesi

19:38 30 Kasım 2015
Samsun'da "Tecrübe Konuşuyor" projesi

SOLOTÜRK kurucularından THY pilotu Ahbab, gençlerle buluştu

 Gençlik ve Spor Bakanlığınca hayata geçirilen "Tecrübe Konuşuyor" projesi kapsamında, SOLOTÜRK kurucularından Türk Hava Yolları (THY) pilotu Sedat Yalın Ahbab, Samsun'da gençlerle bir araya geldi. 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki programın moderatörlüğünü yapan TRT spikeri Ersin Düzen, proje kapsamında hayatlarında önemli adımlar atmış kişilerin, gençlerle buluşturulduğunu söyledi. 

Programın konuğu Ahbab, Samsun'un kendisi için çok önemli olduğunu belirterek, "Samsun, SOLOTÜRK'ün ilk uçtuğu, gösteri yaptığı kent. Ekibimiz için Samsun'un anlamı yüksek" dedi.

Gösteri uçaklarının F16'lardan tek farkının, füze takılan yerlerinde duman üreten cihazların bulunması olduğunu ifade eden Ahbab, gösteri pilotluğunun uzun tecrübe gerektirdiğini ancak büyük zevk verdiğini vurguladı.

Ahbab, bir öğrencinin "pilotluğu tercih etme nedenini" sorması üzerine, "Çok güzel bir fotoğrafım vardı, onu bulamadım, yoksa getirecektim. Sünnet olduğumda elimde F16 var. O zaman F16 yeni gelmiş Türkiye'ye. Çünkü üzerinde Türk bayrağı yok, oyuncakçılarda yeni satılmaya başlamış. Benim de görüp inanamadığım fotoğraflardan biri. Bu bir aşk" ifadelerini kullandı. 

Öğrencilerle buluşmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Ahbab, şunları kaydetti:

"THY'de pilot olmak için önünüzde çok ciddi imkanlar var. THY, 111 ülkeye uçuyor. Dünyanın en çok noktasına uçan hava yolu. 4 bin 400 pilotu var. Önümüzdeki 4,5 senede tam 5 bin daha pilota ihtiyaç var. Korkunç bir büyümeye gidiyor. 298 uçağı var, planlanan 450 uçak. Bunlar çok büyük rakamlar. Siz bunu nasıl yapabilirsiniz? Çok basit. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 4 yıllık üniversite mezunu olmanız gerekiyor. En önemlisi İngilizcenizi geliştirmeniz gerekiyor."

"Samsun Extrem"in bisiklet gösterisi yaptığı programa, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Daire Başkanı Rasim Arı, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt ile diğer protokol üyeleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.