Samsun

Samsun Limanı'nda bekletilen Rus bandıralı gemiler

15:34 05 Aralık 2015
Samsun Limanı'nda bekletilen Rus bandıralı gemiler

 Samsun Limanı'na kuru yük getiren ve Port State Control (PSC) denetimi sonucunda seyirden men edilen Rus bandıralı 4 gemiden eksiklerini tamamlayan 3'ünün limandan ayrılmasına izin verildi.

Samsun Liman Başkanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, limana bir hafta kadar önce kuru yük getirip boşaltan Rus bandıralı 4 gemi, yüklerini boşalttıktan sonra ayrılmak istedi.

Yapılan PSC kontrolü sonucunda gemilerde evrak ve bazı eksiklikler tespit edildi. Bunun üzerine gemilerin eksiklerini tamamlamalarına kadar "seyirden men edilmeleri" kararlaştırıldı ve limandan çıkmalarına izin verilmedi.

Liman yetkilileri, gemilerden eksiklerini tamamlayan 3'ünün limandan çıkmasına bu sabah saatlerinde izin verdi. Eksiklerini henüz tamamlamayan bir gemi ise limanda bekliyor.

- PSC denetimi

PSC (Liman Devleti Kontrolü), gemi ve ekipmanının uluslararası kurallara uygunluğu, geminin bu kurallara uygun şekilde gemi adamı ile donatıldığı ve işletildiğinin doğrulanması amacıyla yabancı gemilere ulusal limanlarda yapılan denetimdir.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.