Samsun

Iraklı Muhammed ülkesinin kültürünü Türkiye'de yaşatıyor

12:28 09 Aralık 2015
Iraklı Muhammed ülkesinin kültürünü Türkiye'de yaşatıyor

Ülkelerindeki çatışmalardan kaçarak Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yaşamını sürdüren Iraklı gençlerden biri olan 22 yaşındaki Muhammed Alani, Bağdat'ta üretimini yaptığı tandırda lavaşı Samsun'da işlettiği fırında hem tanıtıyor hem de mesleğini devam ettiriyor

Ülkelerindeki çatışmalardan kaçarak Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yaşamını sürdüren Iraklı gençlerden biri olan 22 yaşındaki Muhammed Alani, Bağdat'ta üretimini yaptığı tandırda lavaşı Samsun'da işlettiği fırında da yapmayı sürdürüyor.

Bağdat'ta bir fırında tandır lavaşı yapan Muhammed Alani, ülkesindeki çatışmalar nedeniyle anne-babası ve kardeşlerini Irak'ta bırakarak Türkiye'ye gelmeye karar verdi. 

Samsun'un İlkadım ilçesi Hürriyet Mahallesi'ne gelen Alani, 5 ay önce buradaki bir iş yerinin işletmesini devralarak tandırda lavaş üretimine başladı. Alani, yanında da 6 Iraklı çalıştırıyor. 

Alani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 ay önce Samsun'a geldiğini, Irak'ta da lavaş üretimi yaptığını anlattı. İş yerinde 6 kişi ile çalıştıklarını anlatan Alani, "Samsun'da olmaktan mutluyum. Burada 6 kişi ile tandırda lavaş yapıyoruz. Irak'ta da bu işi yapıyordum. Irak'ta ekmek olarak lavaş yapılıp yeniyor. Türkiye'de ekmek ne ise Irak'ta da lavaş o" dedi.

Lavaşın üçü tanesini 1 liradan, 8 tanesini ise 2,5 liradan sattıklarını bildiren Alani, şunları kaydetti:

"Günde 2 bin lavaş üretiyoruz. Bizim geleneğimiz bu, Samsun'da da devam ettiriyorum. Samsun'da olmaktan mutluyum. Türkiye çok güzel, insanlar çok iyi. Ailem Irak'ta, ülkemdeki karışıklıklardan dolayı buraya geldim. Ailemi şu an getiremiyorum. 7 aydır ailemi görmüyorum, onları çok özledim."

Alani, tandırda lavaşı tanıtmak için ilerde yeni iş yerleri açmak istediğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.