Samsun

Samsun İlinde Prematüre Doğum Nedenlerinin Tespiti Çalıştayı

17:45 10 Aralık 2015
Samsun İlinde Prematüre Doğum Nedenlerinin Tespiti Çalıştayı

Samsun Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen çalıştayda, prematüre doğumlara değinildi

Samsun Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliği ile "Samsun İlinde Prematüre Doğum Nedenlerinin Tespiti" çalıştayı yapıldı.

İl Sağlık Müdürü Yusuf Köksal, bir otelde düzenlenen programda, yaptıkları araştırma sonucunda bebek ölümlerinde prematüre doğumların üst sıralarda olduğunu gördüklerini belirtti.

Bu sorunla ilgili bir çalıştay yapmayı planladıklarını anlatan Köksal, onar kişilik 4 çalışma grubu hazırlayarak prematüre doğumla ilgili araştırmalar yapıldığını dile getirdi.

Yıllara göre bebek doğum ve ölüm oranlarını değerlendiren Köksal, "2014 yılında Samsun'a baktığımızda bebek ölüm oranı 6,2. Yine bebek ölüm nedenleri arasında prematüre nedeniyle ölüm oranı da yüzde 11,6. Samsun'daki prematüre ölümler diğer illere göre daha iyi ama bunun daha da alt seviyelere çekilebileceğine inanıyoruz" dedi.

Çalıştayın ardından çıkacak sonuç bildirgesini diğer kurumlarla paylaşacaklarını bildiren Köksal, "2014 yılında ilimizde 111 bebek ölümü olmuş. Bunun yüzde 11'inde sebep olarak prematüre olarak dünyaya gelmeleri görülüyor. 2014 yılı içinde bin 870 prematüre doğum olmuş. Bu rakam bize çok yüksek geldiği için bu çalıştayı yapma gereksinimi duyduk" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Handan Çelik, "Riskli Gebeliklerin İzlenimi" konulu sunum gerçekleştirdi. 

Riskli gebeliklerde mevcut riskin muhakkak ortaya konulması gerektiğine değinen Çelik, gebeliğin sağlıklı olarak devam ettirilmesi ve en uygun doğum şeklinin belirlenmesi gerektiğini kaydetti. 

Çalıştay, grupların sunumlarının ardından sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.