Samsun

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

15:45 03 Şubat 2016
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

Samsun'un Havza ilçesinde AK Parti Havza İlçe Teşkilatı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik açıklamaları nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Havza İlçe Başkanı Mahmut Karahan ve ilçe yöneticileri ve AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Uğur Mastik, Havza Adliyesine giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Karahan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP 35. Olağan Genel Kurultayı ve TBMM'de partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Yüzde 52 oyla seçilmiş Cumhurbaşkanına yapılan hakareti kabul etmelerinin mümkün olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Adaletin yerini bulacağına inanıyoruz. Bizim buna sessiz kalmamız mümkün değil. AK Parti heyeti olarak cumhuriyet savcılığına gelerek suç duyurusunda bulunduk. İnşallah bundan sonraki süreçte Kılıçdaroğlu da yaptığı hatanın farkına varır" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.