Samsun

Rüzgar nedeniyle düşen leylek yuvası onarıldı

16:06 06 Şubat 2016
Rüzgar nedeniyle düşen leylek yuvası onarıldı

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde bir ağacın üzerinden rüzgar nedeniyle düşen leylek yuvası, onarıldıktan sonra aynı yerdeki direğin üzerine konuldu.

19 Mayıs ilçesi Yörükler Mahallesi'nde üzerinde leylek yuvası bulunan ağaç, rüzgar nedeniyle yıkıldı. Yuvanın düştüğünü fark eden vatandaşlar, Samsun Büyükşehir Belediyesinden yardım talep etti. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ağacın bulunduğu alana bir direk dikti ve yere düşen yuvayı onardıktan sonra buraya yerleştirdi.

Doğa fotoğrafçısı Hasan Aktürk, AA muhabirine, Kızılırmak Deltası'na hergün göçmen kuş fotoğrafları çekmek için geldiğini, bu esnada şiddetli rüzgar nedeniyle üzerinde yuva olan ağacın yıkıldığını gördüğünü anlattı.

Büyükşehir Belediyesi yetkililerine durumu anlattığını ve yardım talep ettiğini bildiren Aktürk, "Belediye önce yuvanın üzerine yerleştirilmesi için direk getirdi, sonra yuvayı onararak direğin üzerine koydu. Kızılırmak Deltası, Türkiye'nin kuş varlığı için çok önemli bir yer. Buradaki biyolojik çeşitliliğe ve canlılara herkesin sahip çıkması lazım. Ben kendi görevimi yaptım, belediye de kendi üzerine düşeni yaparak leyleği yuvasız bırakmadı" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.