Samsun

Çarşambalı hayırsever Mustafa Kemal Güneşdoğdu, toprağa verildi

13:40 08 Şubat 2016
Çarşambalı hayırsever Mustafa Kemal Güneşdoğdu, toprağa verildi

Çarşamba ilçesinde eğitime verdiği destekle tanınan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çarşamba yerleşkesinin bağışçısı 91 yaşındaki Mustafa Kemal Güneşdoğdu'nun cenazesi, defnedildi.

Mustafa Kemal Güneşdoğdu için Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çarşamba Mustafa Güneşdoğdu Yerleşkesinde tören düzenlendi. Törende konuşan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Güneşdoğdu’nun bir hayırsever olduğunu, yaşamı boyunca biriktirdiği bütün parayı eğitime verdiği desteğe harcadığını dile getirdi.

Güneşdoğdu'nun cenazesi, daha sonra Rıdvan Paşa Camisinde öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Çarşamba Göğceli Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze törenine ailesi ve yakınları ile AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Bozkurt, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ile vatandaşlar katıldı.

Çarşamba’da 1925 yılında doğan Güneşdoğdu, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini bitirdikten sonra ilçede 60 yılı aşkın süre diş hekimliği yaptı. Hiç evlenmeyen Güneşdoğdu, yaşamı boyunca biriktirdiği parayı Çarşamba ilçesinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve İletişim Fakültesinin yapımına harcadı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.