Samsun

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden ÇKS ve destekleme başvuru uyarısı

17:03 01 Nisan 2016
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden ÇKS ve destekleme başvuru uyarısı

Havza Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüsamettin İlhan, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının devam ettiğini, son başvuru tarihinin 30 Haziran olduğunu bildirdi.

İlhan, yaptığı açıklamada, 25 Mayıs 2014 tarih ve 29012 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği kapsamında 2016 üretim yılı için başvurularının devam ettiğini anlattı.

Başvuru veya kayıt güncellemeleri yapabilmeleri için üreticilerin istenilen belgelerle 30 Haziran'a kadar ilçe müdürlüğüne müracaat etmeleri gerektiğini belirten İlhan, şunları kaydetti:

"Üreticilerimizin ÇKS kayıtlarını mutlaka yaptırmaları veya güncellemeleri gerekmektedir. ÇKS başvurusu bulunmayan üreticilerimizin yıl içerisinde mazot, kimyevi gübre, toprak analizi, yem bitkileri ve prim uygulamaları gibi tarımsal faaliyetlere ilişkin desteklemelerden yararlanmaları mümkün değildir. Ayrıca herhangi bir doğal afet sonucu meydana gelen zarar doğrultusunda prim borcu erteleme veya yapılacak her türlü tarımsal desteklemeler için çiftçilerimizin mağduriyet yaşamamaları adına ÇKS başvurularını yapmaları önem taşımaktadır."

İlhan, yem bitkileri desteklemelerinden yararlanacak çiftçileri de 30 Haziran'a kadar müracaatlarını yapmalarını konusunda uyararak, "Yem bitkileri desteklemeleri için de son başvuru 30 Haziran. Buğday prim desteklemesinden yararlanmak isteyen çiftçilerimiz ise 30 Nisan'a kadar müracaatlarını yapmaları gerekmekte. Çiftçilerimiz devletimizin sağlamış olduğu imkanlardan yararlanmaları için son müracaat tarihlerini geçirmemeleri önemli." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.