Samsun

Samsun-Sivas demir yolu hattının bakıma alınması

14:18 22 Nisan 2016
Samsun-Sivas demir yolu hattının bakıma alınması

Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Şerafeddin Deniz, Samsun-Sivas demir yolunun 32 aylık bakıma alınması nedeniyle çalışanların başka bölgelere gönderileceği yönünde iddiaların olduğunu belirterek, "Samsun'da doğup büyüyen ve burada uzun yıllar çalışan insanlarımıza şimdi 50 yaşından sonra 'Hadi kardeşim yüklenin eşyanızı gidin Türkiye'nin doğusuna veya batısına. Gitmek zorundasınız' gibi bir iradeyi inşallah ortadan kaldırırlar." dedi.

Deniz, Samsun Garı'nda yaptığı basın açıklamasında, Samsun-Sivas demir yolu hattının bakım çalışması nedeniyle yaklaşık 32 ay kapalı kalacağını söyledi.

Devlet Demiryolları'nın bu hatta görev yapan 600 işçi ve memuru Türkiye'nin başka yerlerine gönderilmesi noktasında bir karar aldığını öne süren Deniz, şöyle konuştu:

"Bu noktada personeli baskı altına alıyorlar. Bu gibi bakım çalışmaları sadece bu hatta yapılmıyor. Bu tür çalışmalar nedeniyle kapanan hatlarımız Türkiye'nin bir çok noktasında vardır. Halen kapalı olan bir çok hattımız mevcuttur. Buralarda görev yapan arkadaşlarımıza, 'Evinizi toplayın başka şehre gidiyorsunuz' bugüne kadar denilmedi. Bu arkadaşlar Türkiye'nin çeşitli yerlerine görevlendirme ile geçici olarak gönderildi, hatları işletmeye alınıncaya kadar görevlerini yerine getirdiler."

Samsun'da çalışanlarla ilgili de böyle bir karar alınması gerektiğini vurgulayan Deniz, "Samsun'da doğup büyüyen ve burada uzun yıllar çalışan insanlarımıza şimdi 50 yaşından sonra, 'Hadi kardeşim yüklenin eşyanızı gidin Türkiye'nin doğusuna veya batısına. Gitmek zorundasınız' gibi bir iradeyi inşallah ortadan kaldırırlar. İnşallah buradaki arkadaşlarımız da ihtiyaç duyulan yerlere 32 aylık süre için görevlendirilir. Biz Devlet Demiryollarından bunu bekliyoruz." ifadesini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.