Samsun

SAMDOB, "Hurrem Sultan"ı sahneledi

23:25 29 Nisan 2016
SAMDOB, "Hurrem Sultan"ı sahneledi

Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), ilk prömiyeri 1977'de Oytun Turfanda'nın koreografisi ve Nevit Kodallı'nın bestesiyle gerçekleştirilen bale eseri Hürrem Sultan'ı, 29 Nisan Dünya Dans Günü'nde sanatseverlerle buluşturdu.

Kanuni Sultan Süleyman’ın Hürrem Sultan'a duyduğu aşkı ve kendi oğullarını iktidara getirmek isteyen Hürrem’in hikayesini konu alan "Hurrem Sultan Balesi", Deniz Olgay Yamanus ve Oktay Keresteci tarafından sahneye konuldu.

Orkestra şefliği Murat Kodallı tarafından yapılan eserin dekor tasarımını Efter Tunç, kostüm tasarımını Serdar Başbuğ ve ışık tasarımını Oğuz Murat Yılmaz üstlendi.

Hürrem Sultan'ı Ana Gorgiashvili ve Nazmiye Kıratlı Khozashvili, Kanuni Sultan Süleyman'ı David Khozashvili, Emre Örgüt ve Boğaçhan Bozcaada, Gülbahar'ı ise Ilgaz Erdağ, Merve Gürer ve Arzu Kaya dönüşümlü sahneye koyacak.

- Üç büyük ustaya ithaf edilecek

Eserin Dünya Dans Günü’ndeki temsili, opera ve bale camiasının hayatta olmayan üç büyük ustası besteci Nevit Kodallı, Hurrem Sultan’ın yazarı Oytun Turfanda ile dekor ve kostüm tasarımına imza atan Osman Şengezer'e ithaf edildi.

Hurrem Sultan Balesi, Eskişehir Opera ve Bale Günleri kapsamında 6 Mayıs'ta Eskişehir’de, Mardin Opera ve Bale Günleri kapsamında da 20 Mayıs’ta Mardin'de sahnelenecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.