Samsun

Muş'taki terör operasyonu

13:54 05 Mayıs 2016
Muş'taki terör operasyonu

Muş'un Varto ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Bekir Anıl Erdal'ın cenazesi Samsun'a getirildi.

Muş'ta düzenlenen törenin ardından uçakla Samsun Çarşamba Havalimanı'na getirilen şehidin naaşını, baba Rahim ve anne Songül Erdal ile akrabaları, Samsun Valisi İbrahim Şahin, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, askeri ve mülki erkan karşıladı.

Vali Şahin ve Tuğgeneral Eken, güçlükle ayakta duran baba Rahim Erdal'ın koluna girdi. Anne Songül Erdal ise tekerlekli sandalyeye oturtularak sağlık ekiplerince sakinleştirilmeye çalışıldı.

Şehidin naaşı uçaktan indirildikten sonra askerlerin omzunda taşınarak cenaze nakil aracına konuldu. Bu sırada anne Erdal, oğlunun askerlerin omzundaki Türk bayrağıyla sarılı tabutuna dokunarak gözyaşı döktü.

Daha sonra şehidin naaşı, cenaze töreninin yapılacağı Bafra ilçesine götürüldü.

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Erdal'ın, yaklaşık 2 ay önce nişanlısıyla nikahlandığı, 14 Ağustos'ta düğün yapmak için ailelerin hazırlandığı öğrenildi.

Muş'un Varto ilçesi kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda arama yapan güvenlik güçlerine teröristlerce ateş açılmış, ekiplerin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 2 asker yaralanmış, helikopterle Muş Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı askerlerden Bekir Anıl Erdal şehit olmuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.