Samsun

Samsun'da "KOBİ'lerde Koçluk 5 Nokta Eğitimi başladı

12:22 06 Mayıs 2016
Samsun'da "KOBİ'lerde Koçluk 5 Nokta Eğitimi başladı

Ondokuz Mayıs Üniversitesince (OMÜ) yürütülen "Coaches of SMEs: 5 Points Trainings" Projesi kapsamında proje ortağı Samsun Genç İşadamları Derneği'nce (SAMGİAD), KOBİ'lerde Koçluk 5 Nokta Eğitimi verilmeye başlandı.

Kentteki bir otelin toplantı salonunda başlayan eğitimde konuşan SAMGİAD Başkanı Levent Özden, SAMGİAD'ın 8 yıl önce kurulduğunu belirterek 100'e yakın üye ve 3 bin kişilik istihdamla şehir ile ülke ekonomisine katma değer kattıklarını söyledi.

SAMGİAD olarak sayısız çalışmalara imza attıklarını ifade eden Özden, "Bugün gerçekleştirilen çalışma bizim CV'mize yazılacak. Maddiyatı tamamı ile kenara bırakıyorum, ruhumuzu besleyecek, maneviyatı güçlü ve ülkemiz adına, şehrimiz adına ve şehrimizin ticari hayatına doğru şeyler yaptığımızın göstergesi olduğu için önemsediğimiz bir çalışma olacak." dedi.

Özden, üyelere karşı sorumluluk, şehre karşı sorumluluk ve sosyal sorumluluk projeleriyle insanlığa, toplum hayatına sorumluluğu misyon edindiklerini sözlerine ekledi.

Proje Koordinatörü Doç. Dr. Fevzi Serkan Özdemir ise Türkiye'de ve dünyada toplam işletme sayısının yüzde 99'unun KOBİ olduğuna işaret etti.

KOBİ'lere özel bir takım eğitimlerin tasarlanması gerektiğini anlatan Özdemir, şöyle devam etti:

"Biz 2014 yılında başladığımız bu projede 2 yılı kendimize takvim olarak ön gördük. Bu yıllar içerisinde yurt dışındaki ortaklar ve SAMGİAD ile çalışmalarımızı sürdürdük. Lansman toplantısı yaptık. Letonya'da ihtiyaç analizi gerçekleştirdik. İspanya'ya gittik. Finlandiya'ya gittik. Şimdi ise KOBİ'lere tespit ettiğimiz yaygın sorunlarla ilgili farkındalıklar oluşturmak istiyoruz."

Konuşmaların ardından OMÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tuba Bekiş,KOBİ'lerde öğrenme, gelişme ve büyüme aracı olarak koçluk hakkında bilgi verdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.