Samsun

Samsun'de av tüfeğiyle yaralama iddiası

18:45 10 Mayıs 2016
Samsun'de av tüfeğiyle yaralama iddiası

İlkadım ilçesinde, birlikte yaşadığı kişiyi av tüfeğiyle yaraladığı iddia edilen kadın tahliye edildi.

Yaklaşık 4 ay önce 19 Mayıs mahallesinde, birlikte yaşadığı Kazım Ö'yü (34) av tüfeğiyle yaraladığı iddiasıyla tutuklanan 3 çocuk annesi Emine İ'nin (47) yargılanmasına Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Duruşmaya, Emine İ. ile olayda Emine İ'yi balta sapıyla darbettiği öne sürülen Kazım Ö. ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada olayın kazayla olduğunu belirten sanık Emine İ, "Kazım ile 3 yıldır yaşıyorduk. Olay günü bana telefon açtı. Bendeki kendisine ait tüfeği getirmemi istedi. Bende kendisinde bulunan arabamı ve anahtarını istedim. O da bana gelince vereceğini söyledi. Bunun üzerine iş yerine tüfeği alarak gittim. Olay sırasında alkollüydüm. Kazım tüfeği elimden almak istedi. Çekiştirirken patladı. Ne olduğunu anlamadım. Ben tüfeğin boş olduğunu zannediyorum. Kendisi de olay anında koluma balta sapıyla hafif şekilde vurdu. Kendisinden şikayetçi değilim. Öldürme ve yaralama kastım yoktu. Tamamen kazayla oldu. Daha önce de bana vurduğu için evden uzaklaştırma cezası vardı." diye kendini savundu.

Aynı davada, Emine İ'yi balta sapıyla yaraladığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan Kazım Ö. ise olayın kazayla olduğunu ifade ederek, "Olay günü tüfeği getirmesi için kendisini aradım. Kendisini tüfeğin dolu olduğunu bilmiyordu. Ben kendisine boş olduğun söylemiştim. Tüfek kazayla ateş aldı. Balta sapı ile kendisine tüfeği almak için müdahale ettim. Şikayetçi değilim." dedi.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, sanık Emine İ'nin suç vasfının değişme ihtimalini ve tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verip, duruşmayı erteledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.