Samsun

SAMDEF'ten 2. Yaza Merhaba programı

16:44 22 Mayıs 2016
SAMDEF'ten 2. Yaza Merhaba programı

Anadolu Samsun Dernekler Federasyonu (SAMDEF) geleneksel 2. Yaza Merhaba programı İstanbul'da gerçekleşti.

İstanbul Büyükada Kartal Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programda konuşan Anadolu Samsun Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Metin Şenel, 2. Yaza Merhaba programını Kartal Belediyesinin katkılarıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Amaçlarının Samsun ve ilçeleri ile köylerinin kalkınmasına katkıda bulunmak olduğunu vurgu yapan Şenel, "İlimizin tanıtımını yapmak ve hemşehrilerimiz arasında yardımlaşma ve koordinasyonunu sağlamak istiyoruz. 30 Haziran 2008'de Samsunlu hemşehrilerimizden oluşan yönetimle federasyonumuz hayata geçirilmiştir." dedi.

Şenel, bu tür etkinlerin birlik ve beraberliğin sağlanmasına katkı sağladığına işaret ederek, "Federasyonumuzun düzenlediği bu güzel programda Samsun'un bütün ilçelerinden gelen hemşehrilerimiz bizleri yalnız bırakmadı. Programa hemşehrilerimizin büyük katkısı olmuştur. Samsun'dan gelerek bizleri onurlandıran tüm misafirlerimize şahsım ve yönetimim adına teşekkür ediyorum."diye konuştu.

Ülkede yaşanan terör olaylarına da değinen Şenel, "Ülkemizi bölmek isteyen terör mensupları, bizler yaşadığımız ve var olduğumuz müddetçe hiçbir zaman emeline ulaşamayacaktır. Allah tüm güvenlik kuvveti güçlerimize güç ve kuvvet versin." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yerel sanatçılar Arif Şentürk, Hüseyin Şimşek, Şeyda Karadeniz, Didem Delen ve Sibel Yıldırım sahne aldı.

Programa, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Cumhuriyet Savcısı Ramazan Öksüz, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, SAMSKON Genel Başkanı Sezgin Gümüş, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.