Samsun

81 ilden 81 öğretmen Samsun'da buluştu

15:02 23 Mayıs 2016
81 ilden 81 öğretmen Samsun'da buluştu

Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen etkinlikte Türkiye'nin tüm illerinden gelen 81 öğretmen, Samsun'da buluştu.

Samsun'um 1 Gemisi'nde düzenlenen programda Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, 81 ilden gelen öğretmenlerin kentin turistik, kültürel ve tarihi değerlerini iki gün boyunca yerinde inceleyeceklerini söyledi.

Etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Çakır, "Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarına canı gönülden teşekkür ediyorum. 81 ilimizi buraya getirdiniz, Samsun'u tanımalarını sağladınız. Samsun'un yerel yöneticileri olarak kentimizi sizlere iki gün boyunca doya doya yaşatarak, kılcal damarlarına kadar sizleri gezdirerek, şehrin dinamiklerini hissettirerek buradan uğurlamak istiyoruz." dedi.

Samsun'un Karadeniz'in en büyük ve yaşam standardı en yüksek şehirlerinden biri olduğuna dikkati çeken Çakır, Büyükşehir Belediyesi olarak şehre gelen bütün misafirleri en iyi şekilde ağırlamaya çalıştıklarını belirtti.

Aynı anda 81 ilden 81 kişiyi bir arada bulmanın kolay olmadığını ifade eden Çakır, "Ülkenin her bölgesinden programa katılan siz değerli öğretmenlerimizi şehrimizde ağırlamaktan çok mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim. Bulunduğumuz gemi şehri denizden görme fırsatı veriyor. Samsun'u denizden görmek bir ayrıcalıktır. Bu etkinliğe katkı vermekten dolayı çok mutluyuz." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ise Samsun olarak eğitim açısından amaçlarının ilk 10 içerisine girmek olduğunu bildirerek, şunları kaydetti:

"2019 yılında Samsun'umuzda inşallah büyük bir eğitim kongresi toplamanın heyecanı içerisindeyiz. Bu kongreyi toplayabilmek için Samsun’un eğitimde marka şehir olması gerekiyor. Bunun için yoğun çaba sarf edeceğiz. Bugün buraya gelen sizlerden aldığımız heyecanla, beraber oluşturacağımız sinerjiyle bu hedeflerimize hızlıca yürüyeceğimize inanıyoruz. Sizleri 2019 yılında da ağırlamaktan mutluluk duyacağız. 81 İlden 81 Öğretmen Projesi kapsamında Samsun'umuzu 2 gün boyunca sizlere tanıtmış olacağız."

Programa, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Muhittin Yılmaz ile 81 ili temsil eden öğretmenler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.