Samsun

Van'daki terör saldırısı

18:38 25 Mayıs 2016
Van'daki terör saldırısı

Van'ın Çaldıran ilçesinde terör örgütü PKK üyelerinin yola döşediği patlayıcının zırhlı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ferdullah Kaykusuz, memleketi Samsun'un Ayvacık ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Kaykusuz'un (24) Türk bayrağına sarılı naaşı, Ayvacık ilçesinde bulunan Merkez Camisine getirildi. Buradaki törende Kur'an-ı Kerim ve şehit Kaykusuz'un öz geçmişi okundu. Vali İbrahim Şahin, şehidin babası Avni Kaykusuz'u teselli etmeye çalıştı.

Samsun Müftüsü Veysel Çakı'nın kıldırdığı namazın ardından şehidin cenazesi, askerlerin omuzlarında taşınarak top arabasına konuldu. Bir süre top arabasında taşınan şehidin naaşı, daha sonra cenaze aracına konularak ilçeye bağlı Terice Mahallesi'ne götürüldü. Şehit Kaykusuz'un cenazesi, buradaki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Törene, şehidin babası Avni ve annesi Hatun Kaykusuz ile 6 ay önce evlendiği eşi Mafiye Kaykusuz, Vali Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, milletvekilleri, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Öte yandan şehit Kaykusuz'un, Mafiye Kaykusuz ile 6 ay önce evlendiği, düğün sonrası ilk görev yeri olan Van'a gittiği, eşini ise ailesinin yanında bıraktığı öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.